The Unarchiver for Mac

The Unarchiver for Mac 4.2.2

Опис

Unarchiver за Mac е моќен и разновиден комунален софтвер кој спаѓа во категоријата Услужни и оперативни системи. Тој е дизајниран да поддржува широк опсег на формати на архиви, што го прави суштинска алатка за секој кој често работи со компресирани датотеки.

Со The Unarchiver, можете лесно да извлечете датотеки од архиви во различни формати како што се Zip, Tar, Gzip, Bzip2, 7-Zip, Rar, LhA и StuffIt. Дополнително, поддржува неколку стари Amiga датотеки и архиви на дискови како CAB и LZX. Овој софтвер дури поддржува поделени архиви за одредени формати како RAR.

Една од најимпресивните карактеристики на The Unarchiver е неговата способност да го копира пронаоѓачот на датотеката-копирање/преместување/бришење интерфејс за неговиот интерфејс. Ова значи дека корисниците можат да уживаат во познато корисничко искуство додека работат со нивните архивирани датотеки.

Друга забележителна карактеристика на овој софтвер е неговата употреба на код за автоматско откривање на множеството знаци од Mozilla за автоматско откривање на кодирањето на имињата на датотеките во архивите. Ова осигурува дека корисниците нема да наидат на никакви проблеми при извлекување датотеки со нестандардни знаци или симболи во нивните имиња.

Unarchiver е изграден околу libxad - стара Amiga библиотека за ракување со распакување на архиви - која поддржува многу повеќе формати од другите слични алатки на пазарот денес. Покрај оваа обемна листа на поддржани формати на архиви, The Unarchiver вклучува и поправки на грешки и додадена поддршка за некои помалку познати типови архиви.

За програмерите кои сакаат да ја интегрираат функционалноста за екстракција на архиви во нивните сопствени проекти или апликации кои користат програмски јазик Objective-C, ќе им биде корисна и обвивката Objective-C на Unarchiver на повисоко ниво околу libxad (вклучувајќи го и Xee).

Генерално, The Unarchiver нуди одлично решение за секој кој треба редовно да работи со компресирани датотеки на својот Mac компјутер. Неговата широка поддршка за формат во комбинација со неговиот кориснички интерфејс го прави еден од најдобрите комунални услуги достапни денес!

Преглед

Unarchiver е практична, бесплатна замена за MacOS акции Archive Utility, што ви дава поголема контрола врз тоа како и каде да ги компресирате и декомпресирате датотеките.

Добрите

Се справува со повеќе формати: Unarchiver ракува со десетици формати, вклучително и неколку што не може да ги користи Archive Utility на Mac, како што се RAR-датотеките. Може да поставите Unarchiver да биде стандардна апликација за кој било тип на датотека што го поддржува или само да повлечете архивирана датотека на иконата Unarchiver за да ја декомпресира датотеката.

Многу контрола: Вие каде The Unarchiver ја извлекува датотеката и што се случува со архивската датотека откако ќе ја проширите (како што е преместување во Ѓубре). Исто така, можете брзо да го најдете Unarchiver во вашата папка со апликации, за разлика од сопствената алатка за архива на Apple, која е закопана во System/Library/CoreServices/Applications.

Конс

Не многу помош: тоа е бесплатна апликација, затоа не очекувајте голема помош. Надвор од таблата за поддршка за апликацијата и малку насоки за тенка веб-страница, вие сте сами.

Крајна линија

Ако барате поголема контрола врз архивираните датотеки на вашиот Mac, The Unarchiver е бесплатна и корисна надградба во однос на она што го обезбедува MacOS.

Целосни спецификации
Издавач Dag Agren
Страница на издавачи http://wakaba.c3.cx/
Датум на издавање 2020-06-04
Датум на додавање 2020-06-04
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Компресија на датотека
Верзија 4.2.2
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free
Преземања неделно 55
Вкупно преземања 387856

Comments:

Најпопуларни