Synapsen for Mac

Synapsen for Mac 3.9

Mac / Dr. Markus Krajewski / 215 / Целосни спецификации
Опис

Synapsen за Mac: The Ultimate Bibliography Management Tool

Дали сте уморни од рачно управување со вашите библиографии? Дали сакате алатка која може да ви помогне да ги организирате вашите референци и да создадете неочекувани врски меѓу нив? Не гледајте подалеку од Synapsen за Mac, елегантен и лесен за употреба каталог на хипертекстуални картички или референтна алатка која е совршена за секој што треба електронски да управува со својата литература.

За разлика од другите софтвери за управување со литература, Synapsen нуди посебна предност: со клучни зборови внесени од корисникот, програмата автоматски поврзува поединечни картички и создава не само мрежа на картички чија врска меѓусебно можеби била заборавена, туку и создава сосема неочекувани врски и односи. помеѓу поединечни записи. Тоа значи дека Synapsen не е само алатка за управување со електронската литература, туку и подадена рака при пишување научни текстови, која учествува во комуникацијата со авторот со цел да ги зголеми линиите на аргументација и генерирањето идеи.

Synapsen е напишан во Java, работи на сите оперативни системи и поддржува стандарди како BibTeX, LaTeX, PDF, RTF и SQL. Работи на сите главни оперативни системи како Windows, Mac OS X, Linux. Постапката за инсталација е лесна, без дополнителни барања.

Една од клучните карактеристики на Synapsen е неговата способност да создава автоматски или индивидуални врски помеѓу сите картички преку заеднички зборови. Ова го олеснува уредувањето на пребарувањето и прегледувањето на референтните записи брзо без да се грижите за рачно поврзување.

Друга одлична карактеристика на Synapsen е неговото директно поврзување со MS Word и Open Office 2.2 со цел да се поддржи вметнувањето фусноти со еден клик Вградувањето на вашите pdf-, html-, txt-, rtf-документи како и сликите никогаш не било полесно! Можете дури и директно да пребарувате и преземате од OPAC како Конгресна библиотека или РН преку интерфејсот z39.50.

Кога ќе дојде време за производство на целосно усогласен BibTeX излез или цврсто поврзување со LaTeX (или кој било друг процесор на текст преку RTF), Synapsen ве покрива! Со многу индивидуални карактеристики за форматирање при креирање на библиографски излезни податоци за увоз/извоз преку BibTeX/RTF целосна поддршка за Unicode (т.е., истовремена работа со многу различни азбуки како кирилица хебрејски кинески итн.), поддршка за набавка на сервер за внатрешна база на податоци на SQL во иднина поврзана со податоци за компатибилност надворешно Можни бази на податоци mySQL - нема ништо што овој моќен софтвер не може да направи!

Во заклучок:

Ако барате елегантна, но моќна алатка за управување со библиографија која ќе ви помогне брзо да ги организирате вашите референци, тогаш не гледајте подалеку од Synapse! Со своите можности за автоматско поврзување, директна интеграција во популарните текстуални процесори како што е MS Word/Open Office 2.2 беспрекорна интеграција во постоечки работни текови преку пребарување/симнување на интерфејсот z39.50 од OPAC комплетно усогласување со индустриските стандарди како што се BibTeX/LaTeX/RTF Unicode поддршка за SQL база на податоци Набавка на сервер идна поврзаност со податоци за компатибилност, можна е надворешна бази на податоци mySQL - едноставно нема подобар избор денес таму! Па зошто да чекаме? Преземете ја вашата копија денес, почнете да уживате во сите овие неверојатни придобивки веднаш!

Целосни спецификации
Издавач Dr. Markus Krajewski
Страница на издавачи http://www.verzetteln.de/synapsen/
Датум на издавање 2011-10-06
Датум на додавање 2011-10-06
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Референтен софтвер
Верзија 3.9
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.5 Intel
Барања Java 1.4.2 or higher
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 215

Comments:

Најпопуларни