Physics for Mac

Physics for Mac 2.7

Mac / Robert Delaney / 4623 / Целосни спецификации
Опис

Physics for Mac е едукативен софтвер дизајниран да им помогне на учениците да научат општа физика базирана на пресметка. Создаден од професор по физика на Универзитетот Сент Луис, овој софтвер вклучува збирка проекти за SuperCard Player кои се лесни за употреба и може да се користат како дополнителни материјали за предавања.

Проектите вклучени во Физика за Mac не се целосни упатства, но тие се дизајнирани да ги придружуваат предавањата и да обезбедат дополнителни ресурси за студентите. Секој проект содржи текст, графика и анимации кои се појавуваат со секое кликнување на копчето на глувчето. Ова им овозможува на учениците да постават сопствено темпо и да го прегледаат материјалот онолку пати колку што е потребно.

Една од најдобрите работи за Physics за Mac е тоа што е бесплатен софтвер и може да се преземе директно од веб-локацијата. Софтверот работи само на Mac со OS X, но тој е ажуриран со помош на SuperCard 4.7 за да може да се репродуцира или на PowerPC или на Mac опремени со Intel.

Кога ќе преземете Physics за Mac, ќе добиете неколку датотеки, вклучувајќи ги „Read me! Physics“ и „Read me! SolveLinEqs“, кои даваат инструкции за користење на софтверот. Ќе добиете и датотека „SuperCard Player Install.dmg“ која ја инсталира папката „SuperCard Player 4.7“ неопходна за извршување на проектите.

Дополнително, постои папка PICS што треба да се стави во папката „SuperCard Player 4.7“ заедно со две папки за семестар што содржат 34 проекти SuperCard што го покриваат Семестар I и 33 SuperCard проекти што го покриваат Семестар II, соодветно.

Обезбедени се и две списоци: едната ги наведува сите имиња на проекти опфатени во Семестар I, додека друга ги наведува сите имиња на проекти опфатени во Семестар II.

Конечно, вклучена е апликација наречена „SolveLinEqs“ која помага во решавањето на линеарни равенки кои најчесто се среќаваат во физичките проблеми.

Генерално, Physics for Mac обезбедува одличен ресурс за студентите кои учат општа физика заснована на пресметка кои сакаат дополнителни материјали за дополнување на нивното учење надвор од часовите. Со својот лесен за користење интерфејс и сеопфатна колекција на проекти за SuperCard Player кои ги покриваат двата семестри на предмети заедно со апликацијата SolveLinEqs го прави овој образовен софтвер вреден да се преземе денес!

Целосни спецификации
Издавач Robert Delaney
Страница на издавачи http://homepage.mac.com/delaneyrm/
Датум на издавање 2011-12-02
Датум на додавање 2011-12-02
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Алатки за настава
Верзија 2.7
Барања за ОС Mac OS X 10.4 Intel/PPC, Mac OS X 10.5 Intel/PPC, Mac OS X 10.6/10.7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 4623

Comments:

Најпопуларни