Music Machine 1 for Mac

Music Machine 1 for Mac 1.3

Mac / Bigger than a Frog / 316 / Целосни спецификации
Опис

Music Machine 1 за Mac е софтвер за забава што им овозможува на корисниците да генерираат музика според одредени параметри. Со овој софтвер, корисниците можат да создаваат уникатни и оригинални композиции без претходно музичко знаење или искуство.

Музичката машина 1 нуди широк опсег на опции за корисниците да ја приспособат својата музика. Првата одлука што треба да се донесе е колку гласови ќе играат, со избор од 1-10. За секој различен инструмент, потоа се донесуваат следните одлуки:

Одлука 2а: Која нота ќе се игра? Корисниците можат да избираат од опсегот на белешки од 1-127 (средна C=60).

Одлука 2б: Колку гласно ќе се свири таа нота? Корисниците имаат можност да изберат помеѓу многу тивко (20) и многу гласно (127).

Одлука 2в: Кој звук ќе се користи? Достапни се до 128 различни звуци од кои корисниците можат да изберат.

Одлука 3: Колку долго ќе се чуваат белешките? Корисниците можат да избираат од опсегот на времетраење, вклучувајќи semiquaver, точкаста semiquaver, quaver, точки quaver, crotchet, crotchet со точки, минимум, минимум со точки, semibreve, semibreve со точки и breve.

Одлука 4: Колку долго пред да се повтори процесот? Овој избор е сличен на Одлуката три, но вклучува дополнителна опција од нула секунди. Машината работи на неодредено време додека не ја запре корисникот.

Важно е да се напомене дека Music Machine е самостојна апликација која репродуцира музика во рамките на параметрите поставени од композиторот наместо да дозволува интервенција на корисникот. Сепак, други музички машини кои нудат одредена интервенција од страна на корисникот се достапни на веб-страницата на Сајмон Белшо - www.simonbelshaw.co.uk/mmweb/mmindex.html

Овој софтвер обезбедува бескрајни можности за лесно создавање уникатни композиции. Без разлика дали барате музика во заднина или нешто посложено и сложено - Music Machine ве опфати!

Една од неговите клучни карактеристики е неговата едноставност во употреба; дури и оние кои немаат претходно музичко знаење или искуство, лесно можат да создадат убави парчиња користејќи го овој софтвер. Совршено е за секој кој сака лесен начин да компонира сопствена музика без да има формална обука во неа.

Друга голема карактеристика за Музичката машина е нејзината разноврсност; тоа им овозможува на композиторите целосна контрола врз секој аспект од нивната композиција, додека сè уште можат да произведат висококвалитетни резултати брзо и ефикасно.

Самиот интерфејс е интуитивен и лесен за користење што го прави достапен дури и ако не сте запознаени со работните станици за дигитално аудио или други слични програми што се користат во професионални поставки како што се Ableton Live или Logic Pro X.

Overall Music Machine нуди одлично решение за секој кој сака да создава оригинални композиции без да има потреба од формална обука за музичка теорија или техники на композиција!

Целосни спецификации
Издавач Bigger than a Frog
Страница на издавачи http://www.simonbelshaw.co.uk/mmweb/mmindex.html
Датум на издавање 2012-02-15
Датум на додавање 2012-02-15
Категорија Забавен софтвер
Под категорија Музички софтвер
Верзија 1.3
Барања за ОС Mac OS X 10.3/10.4/10.5
Барања g3 or faster
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 316

Comments:

Најпопуларни