Apple iPhone Configuration Utility for Mac

Apple iPhone Configuration Utility for Mac 3.5

Опис

Ако барате моќен мрежен софтвер кој може да ви помогне лесно да управувате со вашите Apple уреди, тогаш Apple iPhone Configuration Utility за Mac е совршено решение за вас. Овој софтвер е дизајниран да им помогне на ИТ администраторите да креираат, одржуваат, шифрираат и инсталираат конфигурациски профили на нивните iPhone и iPod.

Со овој софтвер, можете лесно да следите и инсталирате профили за обезбедување и овластени апликации на вашите уреди. Можете исто така да снимате информации за уредот, вклучително и дневници на конзолата за да ги решите проблемите што може да се појават.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да креира конфигурациски профили. Тоа се XML-датотеки кои содржат безбедносни политики на уредот, информации за конфигурација на VPN, поставки за Wi-Fi, поставки за APN, поставки за сметки на Exchange, поставки за пошта и сертификати кои дозволуваат iPhone и iPod touch да работат со системите на вашата компанија.

Со користење на овие конфигурациски профили, можете да се осигурате дека сите ваши уреди се правилно и безбедно конфигурирани. Можете исто така да ги користите за спроведување на политики како што се барањата за лозинка или ограничување на пристапот до одредени апликации или функции.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да управува со профилите за обезбедување. Тоа се датотеки што им овозможуваат на програмерите да ги дистрибуираат своите апликации надвор од App Store. Со оваа алатка што ви стои на располагање, можете лесно да следите кои апликации на кои уреди се инсталирани и да го отповикате пристапот доколку е потребно.

Покрај овие карактеристики, Apple iPhone Configuration Utility за Mac исто така ви овозможува да ги шифрирате вашите конфигурациски профили користејќи лозинка или дигитален сертификат. Ова осигурува дека само овластените корисници имаат пристап до чувствителни податоци како што се лозинките за Wi-Fi или конфигурациите на VPN.

Севкупно, ако барате моќна мрежна алатка која ќе ви помогне да го насочите управувањето со уредите во вашата организација и истовремено да обезбедите усогласеност со безбедноста на сите уреди - не гледајте подалеку од алатката за конфигурација на Apple iPhone за Mac!

Целосни спецификации
Издавач Apple
Страница на издавачи http://www.apple.com/
Датум на издавање 2012-03-08
Датум на додавање 2012-03-08
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за управување со мрежата
Верзија 3.5
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 23
Вкупно преземања 25978

Comments:

Најпопуларни