TerraRay for Mac

TerraRay for Mac 6.5.11

Mac / AvisNocturna Software / 65 / Целосни спецификации
Опис

TerraRay за Mac - The Ultimate Terrain Rendering Suite

Дали барате моќен и лесен за користење софтвер за рендерирање на терен кој може да ви помогне да креирате прекрасни уметнички дела без потреба да учите комплицирани 3D апликации? Не гледајте подалеку од TerraRay за Mac!

TerraRay е сеопфатен пакет за рендерирање на терен дизајниран специјално за Mac OS X. Со својот интуитивен интерфејс и напредни функции, TerraRay го олеснува создавањето реални слики на пејзаж со само неколку кликања.

Без разлика дали сте искусен графички дизајнер или штотуку почнувате, TerraRay има се што ви е потребно за да ја оживеете вашата креативна визија. Од основни алатки за моделирање на терен до напредни опции за осветлување и текстура, овој софтвер има сè.

Па зошто да го изберете TerraRay наместо други софтвери за графички дизајн на пазарот? Да разгледаме подетално некои од неговите клучни карактеристики:

Лесен за употреба интерфејс: Една од најголемите предности на TerraRay е неговиот кориснички интерфејс. За разлика од другите 3D апликации кои можат да бидат огромни и тешки за навигација, интерфејсот на TerraRay е едноставен и интуитивен. Не ви треба претходно искуство со софтвер за 3D моделирање или рендерирање за да започнете со оваа програма.

Реално моделирање на терен: со TerraRay, можете лесно да креирате реални пејзажи користејќи различни алатки како што се мапи на висина, симулација на ерозија и многу повеќе. Без разлика дали сакате да создавате планини, долини или ридови – овој софтвер ве опфати.

Напредни опции за осветлување: Осветлувањето игра клучна улога во создавањето реални пејзажи. Затоа TerraRay нуди напредни опции за осветлување како што се глобално осветлување (GI), амбиентална оклузија (AO), меки сенки и многу повеќе. Овие карактеристики ви овозможуваат да постигнете неверојатни резултати кои изгледаат како да се снимени од професионален фотограф.

Мапирање на текстура: Мапирањето на текстурата е уште еден важен аспект за создавање реални пејзажи во дигиталната уметност. Со алатките за мапирање текстура на TerraRay, можете лесно да додавате текстури како треви, камења или водени површини на вашите терени.

Способности за извоз: Штом вашето уметничко дело е завршено во Terraray за Mac OS X, нивното извезување во различни формати како PNG, JPEG итн., станува многу лесно. Оваа функција им овозможува на корисниците флексибилност кога ја споделуваат својата работа на различни платформи.

Покрај овие основни карактеристики, Terra Ray нуди и многу други напредни способности, вклучувајќи:

• Преглед во реално време

• Приспособливи поставки за небото

• Симулација на вода

• Генерирање облаци

и уште повеќе!

Севкупно, Terra Ray обезбедува одлично решение за секој кој бара прифатлива, но моќна пакет за рендерирање на терен на Mac OS X. Без разлика дали работите на лични проекти или професионални задачи, оваа програма ќе ви помогне да ги подигнете вашите вештини за дигитална уметност неколку чекори!

Па, што се чека? Преземете го Terraray денес од нашата веб-страница!

Целосни спецификации
Издавач AvisNocturna Software
Страница на издавачи http://www.avisnocturna.com
Датум на издавање 2019-02-07
Датум на додавање 2019-02-07
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Софтвер за 3Д моделирање
Верзија 6.5.11
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 65

Comments:

Најпопуларни