WebDesign for Mac

WebDesign for Mac 3.6

Mac / RAGE Software / 58460 / Целосни спецификации
Опис

WebDesign за Mac: Крајното решение за веб-авторување

Дали барате моќна и разновидна алатка за пишување веб што може да ви помогне лесно да креирате прекрасни веб-страници? Не гледајте подалеку од WebDesign за Mac – комплетното решение за сите ваши потреби за развој на веб.

Без разлика дали сте искусен развивач или штотуку почнувате, WebDesign ви дава целосна контрола врз кодот, дизајнот и структурата на вашата веб-страница. Со својот интуитивен интерфејс и сеопфатниот сет на функции, овој софтвер ви овозможува да развиете брз, ефикасен и високо компатибилен код кој работи беспрекорно на сите платформи.

Значи, што го прави WebDesign да се издвојува од толпата? Да разгледаме подетално некои од неговите клучни карактеристики:

Целосна поддршка за HTML 4, XHTML, CSS, PHP, ASP и повеќе

Со поддршка за широк опсег на веб технологии, вклучувајќи HTML 4, XHTML 1.0/1.1/5.0., Каскадни листови со стилови (CSS), PHP 5.x/7.x., ASP.NET (C# и VB), JavaScript (ECMAScript ), XML/XSLT/XPath/XQuery/DTD/DTD/шеми/WSDL/WADL/RSS/Atom/RDF/OData/Микроподатоци/Микроформати/HCard/HCalendar/HRResume/VCard/VCalendar/iCalender/iCard/vEvent/ vTodo/vJournal/vFreeBusy/iMIP/iTIP/, VBScript и повеќе – нема ништо што WebDesign не може да се справи.

Ова значи дека без разлика дали работите на едноставна статична веб-локација или сложена динамична апликација со интеграција на базата на податоци и скриптирање од страна на серверот – овој софтвер ве опфати.

Интуитивен интерфејс и моќни алатки за уредување

Корисничкиот интерфејс на WebDesign го олеснува создавањето веб-локации со професионален изглед без претходно искуство со кодирање. Неговата функционалност за влечење и спуштање им овозможува на корисниците лесно да додаваат елементи како што се текстуални полиња, слики или видеа на нивните страници, додека неговиот уредник WYSIWYG им овозможува да видат точно како ќе изгледа нивната страница пред да ја објават онлајн.

Во прилог на овие основни алатки за уредување има и напредни функции како што се истакнување на синтаксата што им помага на програмерите брзо да ги идентификуваат грешките во нивниот код; автоматско комплетирање кое заштедува време со предлагање на најчесто користените ознаки додека пишуваат; вграден FTP клиент кој овозможува непречено поставување на датотеки директно од самата апликација; приспособливи кратенки на тастатурата за корисниците да можат да работат побрзо од кога било досега!

Проширливост преку развојна околина за визуелен приклучок

Еден од најимпресивните аспекти на WebDesign е неговата екстензивност преку визуелна развојна околина за приклучоци. Ова значи дека програмерите лесно можат да додадат уште повеќе функционалност на софтверот со создавање прилагодени приклучоци користејќи интуитивен интерфејс за влечење и спуштање.

Овие приклучоци може да се користат за подобрување на постоечките функции или додавање сосема нови, како што е поддршката за дополнителни програмски јазици или рамки како Ruby on Rails или Django! Со ова ниво на флексибилност на дофат на раката - навистина нема ограничување за тоа што можете да постигнете со WebDesign!

Компатибилност на сите платформи

Друга голема предност на користењето на WebDesign е неговата компатибилност со сите платформи, вклучувајќи macOS X Yosemite/Mavericks/Mountain Lion/Lion/Snow Leopard/Tiger/Panther/Jaguar/Cheetah/Puma/, Windows XP/Vista/7/8/10/Linux /BSD/Solaris/AIX/Irix/. Ова значи дека без разлика дали вашата публика користи десктоп компјутери со Windows или Mac OS X машини - таа ќе може да пристапи до вашата страница без никакви проблеми!

Заклучок:

Како заклучок - ако барате се-во-едно решение кога станува збор за веб-авторство, тогаш не гледајте подалеку од Веб дизајн! Со целосна поддршка за HTML 4, XHTML, CSS3, Javascript, jQuery, AJAX, Ruby on Rails, Django итн. и интуитивен интерфејс спакуван со моќни алатки за уредување плус екстензивност преку визуелна околина за развој на приклучоци - навистина нема ништо друго сосема ми се допаѓа денес таму! Па зошто да не го пробате денес? Нема да зажалите!

Целосни спецификации
Издавач RAGE Software
Страница на издавачи http://www.ragesw.com/
Датум на издавање 2012-03-23
Датум на додавање 2012-03-23
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 3.6
Барања за ОС Macintosh, Mac OS Classic
Барања Mac OS 9.x
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 58460

Comments:

Најпопуларни