Presto Metronome for Mac

Presto Metronome for Mac 1.2b

Mac / Presto Music Student / 660 / Целосни спецификации
Опис

Presto Metronome за Mac е моќен софтвер за забава што нуди широк опсег на функции за да им помогне на музичарите да ја подобрат својата брзина и прецизност. Без разлика дали сте инструменталист или вокал, овој софтвер има се што ви е потребно за да ги подигнете вашите вештини на следното ниво.

Со Presto Metronome, ги добивате сите типични работи што би ги очекувале од модерен метроном, како што се темпото на допир, опсег од 10-500 BPS, акценти и подподелби на бит и звук на кликање што може да се дефинира од корисникот. Но, тоа е само почеток. Овој софтвер, исто така, вклучува повеќе начини на обука и алатки дизајнирани специјално да им помогнат на музичарите да ги подобрат своите вештини.

Една од најкорисните карактеристики на Presto Metronome е неговиот Scales Trainer. Оваа алатка им овозможува на корисниците да свират која било од можните 21 вградени скали и режими на нивните инструменти навреме со метрономот. Ова е одличен начин за инструменталистите (и вокалистите) да вежбаат свирење на скали со различни темпо додека остануваат во време со ритамот.

Друга одлична карактеристика на Presto Metronome е неговиот Step and Accelerando Trainer. Со оваа алатка, корисниците можат да го зголемуваат темпото или по чекор или постепено (соодветно) додека не го достигнат своето целно темпо и времетраењето на вежбањето. Оваа функција е совршена за музичари кои сакаат постепено да ја зголемуваат брзината со текот на времето, без да бидат обземени од ненадејни промени во темпото.

Покрај овие алатки за обука, Presto Metronome исто така вклучува и други корисни функции како што се приспособливи претходно поставени поставки, прилагодливи нивоа на јачина на звук за секој инструмент или гласовен дел што се свири заедно со него (ако сакате), визуелни знаци како трепкачки светла што покажуваат кога отчукувањата доаѓаат следно за да можат корисниците да ги предвидат подобро од кога било досега!

Генерално, ако барате софтвер за забава што ќе ви помогне да ги подигнете вашите музички вештини до нови височини, тогаш не гледајте подалеку од Presto Metronome за Mac! Со својот широк избор на функции дизајнирани специјално за музичарите - вклучувајќи контроли на темпото на допир; опсег од 10-500 BPS; бит акценти/подделби; звуци на кликнување што може да се дефинираат од корисникот; повеќе начини/алатки за обука како Scales Trainer & Step/Accelerando Trainers - нема подобар начин од оваа програма!

Целосни спецификации
Издавач Presto Music Student
Страница на издавачи http://sourceforge.net/projects/musicstudent/
Датум на издавање 2012-05-30
Датум на додавање 2012-05-30
Категорија Забавен софтвер
Под категорија Музички софтвер
Верзија 1.2b
Барања за ОС Mac OS X 10.4 Intel/PPC, Mac OS X 10.5 Intel/PPC, Mac OS X 10.6/10.7/10.8
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 660

Comments:

Најпопуларни