DraftSight for Mac

DraftSight for Mac 2012.3.166

Mac / Dassault Systemes / 38986 / Целосни спецификации
Опис

DraftSight за Mac е моќен софтвер за графички дизајн кој нуди 2D CAD способности од професионален степен на корисниците кои сакаат подобар начин за креирање, уредување и прегледување на датотеки DWG. Без разлика дали сте професионален корисник на CAD, студент или едукатор, DraftSight е совршена алатка за сите ваши потреби за изработка.

Со својот интуитивен интерфејс и лесни за употреба алатки, DraftSight го олеснува креирањето прецизни цртежи и дизајни. Можете лесно да цртате линии, лакови, кругови и други форми со само неколку кликања на глувчето. Софтверот вклучува и напредни функции како слоеви, блокови и алатки за димензионирање кои ви овозможуваат лесно да креирате сложени дизајни.

Една од клучните придобивки од користењето на DraftSight е неговата компатибилност со датотеките DWG. Ова значи дека можете лесно да увезете постоечки цртежи во софтверот или да ја извезете вашата работа во формат DWG за употреба во други CAD апликации. Ова го прави идеален избор за професионалци кои треба да соработуваат со други на проекти или да ја споделат својата работа со клиентите.

Друга одлична карактеристика на DraftSight е неговата поддршка за макроа и API. Ова ви овозможува да ги автоматизирате повторувачките задачи или да го приспособите софтверот за да одговара на вашите специфични потреби. Можете дури и да пишувате свои скрипти користејќи популарни програмски јазици како C++ или Python.

DraftSight вклучува и низа алатки за продуктивност кои ви помагаат да работите поефикасно. На пример, софтверот вклучува можности за сериско печатење што ви овозможуваат да печатите повеќе цртежи одеднаш. Исто така, поддржува создавање PDF на повеќе страници за да можете лесно да ја споделите вашата работа со други.

Покрај неговите моќни карактеристики, DraftSight е исто така многу прифатлива во споредба со другите CAD апликации на пазарот денес. Всушност, тој е достапен како бесплатно преземање за студенти и едукатори кои сакаат пристап до алатки за изготвување од професионално ниво без да се скршат.

Генерално, ако барате лесна за употреба, но моќна 2D CAD апликација која е компатибилна со датотеките DWG и нуди напредни опции за прилагодување, тогаш не гледајте подалеку од DraftSight за Mac!

Целосни спецификации
Издавач Dassault Systemes
Страница на издавачи http://www.3ds.com
Датум на издавање 2012-06-19
Датум на додавање 2012-06-19
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија CAD софтвер
Верзија 2012.3.166
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 38986

Comments:

Најпопуларни