MacTFTP Client for Mac

MacTFTP Client for Mac 1.2.2

Mac / MacTechnologies Consulting / 34961 / Целосни спецификации
Опис

MacTFTP клиент за Mac: Врвен софтвер за вмрежување

Ако барате сигурен и ефикасен TFTP клиент за вашиот Macintosh, не гледајте подалеку од MacTFTP Client. Овој моќен софтвер е првиот TFTP клиент со целосни функции дизајниран специјално за Mac платформата и нуди широк опсег на функции и способности што го прават суштинска алатка за секој мрежен администратор или ИТ професионалец.

Со MacTFTP Client, можете лесно да испраќате и примате датотеки преку вашата мрежа користејќи го Trivial File Transfer Protocol (TFTP). Овој протокол најчесто се користи за пренос на конфигурациски датотеки, ажурирања на фирмверот и други видови податоци помеѓу уредите на мрежата. Без разлика дали управувате со рутери, прекинувачи, заштитни ѕидови или друга мрежна опрема, ако имате сигурен TFTP клиент како MacTFTP Client може да ви заштеди време и мака.

Една од клучните придобивки од користењето на MacTFTP Client е неговата поддршка за повеќекратни истовремени трансфери. Ова значи дека можете да испраќате или примате повеќе датотеки одеднаш без да чекате да заврши секој пренос пред да започнете друг. Оваа функција може да биде особено корисна кога работите со голем број уреди или кога префрлате големи количини на податоци.

Друга важна карактеристика на MacTFTP клиентот е неговото опционално поле за лозинка. Некои уреди како што се рутерите Linksys и MacSense бараат лозинка за да пристапат до нивните конфигурациски датотеки преку TFTP. Со оваа функција овозможена во клиентот MacTFTP, можете лесно да ја внесете потребната лозинка и да добиете пристап до овие уреди без никакви проблеми.

Покрај овие основни карактеристики, постојат многу други причини зошто мрежните администратори избираат да го користат MacTFTP Client во однос на другите TFTP клиенти на пазарот денес. На пример:

- Лесен за користење интерфејс: Корисничкиот интерфејс во MacTFTPC lient е интуитивен и лесен за користење дури и ако никогаш претходно не сте работеле со TFP клиенти.

- Компатибилност: Работи беспрекорно со сите верзии на macOS од 10.x наваму.

- Брзина: оптимизирана е така што преносот на датотеки е брз дури и преку бавните мрежи.

- Доверливост: Тој е опширно тестиран од нашиот тим за да работи беспрекорно секој пат.

- Безбедност: Сите преноси на датотеки се шифрираат со помош на протоколи SSL/TLS, со што се обезбедува максимална безбедност за време на преносот.

Генерално, ако ви треба ефикасен начин за управување со вашата мрежна опрема, тогаш не гледајте подалеку од клиентот Mactftp кој ги обезбедува сите потребни алатки потребни за ИТ професионалците кои секојдневно работат со мрежи!

Целосни спецификации
Издавач MacTechnologies Consulting
Страница на издавачи http://www.mactechnologies.com/
Датум на издавање 2012-06-23
Датум на додавање 2012-06-23
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за безжично вмрежување
Верзија 1.2.2
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.5 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 42
Вкупно преземања 34961

Comments:

Најпопуларни