WaveMaker for Mac

WaveMaker for Mac 6.4.6

Опис

WaveMaker за Mac е моќна алатка за развој на RAD со отворен код што им овозможува на програмерите лесно да градат веб и облак апликации. Со своите визуелни алатки за влечење и спуштање, WaveMaker ја израмнува кривата на учење Java за 92%, што ја прави достапна за секој развивач без оглед на нивното ниво на експертиза.

Студиото WYSIWYG на WaveMaker создава стандардни Java апликации со 98% помалку код, што ја зголемува продуктивноста и квалитетот на програмерите без да се загрози флексибилноста. Ова значи дека програмерите можат да се фокусираат на градење одлични апликации наместо да се грижат за пишување сложен код.

Една од клучните придобивки на WaveMaker е неговата способност да креира апликации подготвени за облак. Со вградената поддршка за повеќенаемни и еластично скалирање, WaveMaker им олеснува на програмерите да градат скалабилни апликации кои можат да се справат со големи количини на сообраќај.

WaveMaker исто така нуди низа функции дизајнирани специјално за развој на веб-апликации за претпријатија. Тие вклучуваат поддршка за RESTful API, интеграција со популарни бази на податоци како што се MySQL и Oracle и можност за креирање сопствени графички контроли користејќи HTML5 и JavaScript.

Покрај овие карактеристики, WaveMaker нуди и низа алатки дизајнирани да ја олеснат соработката помеѓу членовите на тимот. Тие вклучуваат интеграција на контрола на верзијата со Git и SVN, како и поддршка за континуирана интеграција со помош на Jenkins или Bamboo.

Севкупно, WaveMaker е одличен избор за секој развивач кој сака да изгради висококвалитетни веб или облак апликации брзо и лесно. Неговиот интуитивен интерфејс го олеснува започнувањето дури и ако немате претходно искуство со алатките за развој на Java. Па зошто да не го пробате денес?

Целосни спецификации
Издавач WaveMaker
Страница на издавачи http://www.wavemaker.com/downloads/
Датум на издавање 2012-06-22
Датум на додавање 2012-06-25
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 6.4.6
Барања за ОС Mac OS X 10.5/Intel
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 1054

Comments:

Најпопуларни