BitNami Tomcat Stack for Mac

BitNami Tomcat Stack for Mac 7.0.29

Опис

BitNami Tomcat Stack за Mac – врвна алатка за програмери

Дали сте програмер во потрага по лесна за употреба платформа за развој и распоредување на веб-апликации и веб-услуги? Не гледајте подалеку од BitNami Tomcat Stack за Mac. Овој моќен софтвер е дизајниран да ви го олесни животот со автоматизирање на процесот на инсталација и конфигурација, за да можете да имате сè во функција со само неколку кликања.

Што е Apache Tomcat?

Apache Tomcat е софтвер со отворен код имплементација на технологиите Java Servlet, JavaServer Pages, Java Expression Language и WebSocket. Обезбедува чиста Java HTTP околина на веб-серверот во која Java кодот може да работи. Широко се користи од програмери ширум светот бидејќи вклучува многу дополнителни функции што го прават корисна платформа за развој и распоредување на веб-апликации.

Зошто да изберете Купишта BitNami?

Купиштата BitNami се изградени со една цел на ум: да се олесни инсталирањето софтвер со отворен код што е можно повеќе. Нашите инсталатери целосно го автоматизираат процесот на инсталирање и конфигурирање на целиот софтвер вклучен во секој Stack, за да можете сè да работи и да работи со само неколку кликања.

Нашите купови се целосно самостојни, што значи дека не се мешаат со кој било софтвер веќе инсталиран на вашиот систем. До моментот кога ќе кликнете на копчето „заврши“ на нашиот инсталатер, целиот куп ќе биде интегриран, конфигуриран и подготвен за работа.

Повеќекратни случаи

Една од најдобрите работи за BitNami Stacks е тоа што тие можат да се инсталираат во кој било директориум. Ова ви овозможува да имате повеќе примероци од истиот стек без тие да се мешаат едни со други. Значи, ако работите на повеќе проекти одеднаш или ви требаат различни верзии на Apache Tomcat за различни цели - ве покриваме!

Лесна конфигурација

Конфигурирањето на Apache Tomcat никогаш не било полесно благодарение на интуитивниот интерфејс на BitNami. Ќе можете брзо и лесно да конфигурирате сè, од порти до безбедносни поставки, без да морате да копате низ комплицираните конфигурациски датотеки.

Безбедносни карактеристики

Ние ја сфаќаме безбедноста сериозно во BitNami и затоа нашите стекови се претходно конфигурирани со безбедни стандардни поставки надвор од кутијата. Ние, исто така, обезбедуваме редовни ажурирања, така што вашиот оџак останува безбеден со текот на времето.

Компатибилност

Нашите купови се компатибилни со сите главни оперативни системи, вклучувајќи Windows, Linux, macOS X (Intel), Solaris (SPARC), FreeBSD (x86), OpenBSD (x86), NetBSD (x86) - што ги прави достапни без разлика на кој систем сте користење!

Заклучок:

Како заклучок - ако барате лесна за употреба платформа која ги автоматизира процесите на инсталација, истовремено обезбедувајќи моќни функции како поддршка за повеќе примероци или интуитивни опции за конфигурација - тогаш не гледајте подалеку од Apache Tomcat Stack на Bitnami! Со неговата компатибилност со различни оперативни системи во комбинација со неговите безбедносни карактеристики како што се претходно конфигурирани безбедни стандардни поставки надвор од кутијата плус редовни ажурирања кои обезбедуваат постојана заштита од ранливости; оваа алатка им нуди на програмерите мир на умот кога работат на нивните проекти!

Целосни спецификации
Издавач BitNami
Страница на издавачи http://www.bitnami.org
Датум на издавање 2012-07-23
Датум на додавање 2012-07-23
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 7.0.29
Барања за ОС Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Macintosh, Mac OS X 10.4, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.5 Intel
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 350

Comments:

Најпопуларни