Collins Russian Pocket Dictionary for Mac

Collins Russian Pocket Dictionary for Mac 7.5

Mac / Paragon Software / 42 / Целосни спецификации
Опис

Collins Russian Pocket Dictionary for Mac е едукативен софтвер кој на корисниците им обезбедува сеопфатен и сигурен двојазичен речник. Со повеќе од 175 години искуство во издавање речник, Колинс е еден од најпочитуваните и водечки на пазарот издавачи на производи за учење јазик во светот. Софтверот содржи висококвалитетни авторитетни бази на податоци за речник од издавачите на HarperCollins и моторот за апликации Slovoed од Paragon Software (SHDD), што го прави врвен избор за генерации корисници.

Англиско-рускиот речник содржи 11667 записи, додека руско-англискиот речник содржи 14139 записи. Оваа обемна база на податоци гарантира дека корисниците имаат пристап до широк опсег на вокабулар, вклучувајќи технички термини, идиоматски изрази и разговори. Речниците се ажурираат редовно за да се осигура дека тие остануваат ажурирани со моменталната употреба.

Една од истакнатите карактеристики на Collins Russian Pocket Dictionary за Mac е неговиот звучен модул. Англискиот модул за звук содржи околу 10000 аудио изговори, додека рускиот модул за звук исто така содржи околу 10000 аудио изговори. Оваа функција им овозможува на корисниците да слушнат како зборовите се изговараат од мајчин јазик, што може да биде особено корисно за оние кои учат нов јазик.

Софтверот е дизајниран да биде лесен за користење и достапен за сите нивоа на ученици, од студенти до професионалци. Нуди различни опции за пребарување, како што се пребарување со знаци или нејасно пребарување, што им олеснува на корисниците брзо и ефикасно да го најдат она што го бараат.

Покрај неговите сеопфатни речници и функции на звучниот модул, Collins Russian Pocket Dictionary за Mac вклучува и други корисни алатки како обележувачи и функции за историја кои им овозможуваат на корисниците лесно да ги зачуваат своите омилени зборови или да ги бараат претходно пребаруваните поими.

Генерално, Collins Russian Pocket Dictionary за Mac е одлична алатка за секој кој сака да го подобри своето владеење и на англиски и на руски јазик. Нејзината обемна база на податоци во комбинација со нејзиниот кориснички интерфејс го прави идеален избор без разлика дали учите дома или додека сте во движење преку вашиот мобилен уред или компјутер.

Клучни карактеристики:

1) Сеопфатни двојазични речници кои содржат над 25 илјади записи

2) Висококвалитетна авторитативна база на податоци напојувана од издавачите на HarperCollins

3) Функција за изговор на аудио со околу 10 илјади аудио датотеки

4) Кориснички интерфејс со различни опции за пребарување, како што се пребарување со знаци или нејасно пребарување

5) Функција за обележување и историја

6) Редовни ажурирања кои обезбедуваат ажурирана содржина

Целосни спецификации
Издавач Paragon Software
Страница на издавачи http://www.penreader.com
Датум на издавање 2012-07-27
Датум на додавање 2012-07-27
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Јазичен софтвер
Верзија 7.5
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 42

Comments:

Најпопуларни