Langenscheidt Standard-Dictionary Italian for Mac

Langenscheidt Standard-Dictionary Italian for Mac 7.7

Mac / Paragon Software / 27 / Целосни спецификации
Опис

Langenscheidt Standard-Dictionary Italian for Mac е едукативен софтвер кој нуди авторитативна содржина на речник и програмска обвивка со високи перформанси Slovoed by Paragon Software (SHDD). Langenscheidt Publishing Group е позната по својата основна компетентност во речници и материјал за учење јазик во различни формати и на различни медиуми. Корпоративното лого, сино „L“ на жолта позадина, веднаш го препознаваат многу луѓе ширум светот.

Со околу 76.000 записи (365.000 главни зборови, изрази и преводи), Langenscheidt Standard-Dictionary Italian for Mac обезбедува ажуриран речник од општите разговори и бројни специјализирани области. Се преведува од и на германски (германски<->италијански) што го прави неопходен инструмент за ефективно учење и превод.

Софтверот, исто така, обезбедува информации за граматички и правописни варијанти, како и белешки за изрази и одредени контексти. Ова го прави совршен за секојдневна употреба, деловни цели или патувања.

Langenscheidt ги поставува највисоките уредувачки стандарди за сите производи што ги објавува. Langenscheidt Standard-Dictionary Italian for Mac OS не е исклучок од ова правило. Дизајниран е да ги задоволи потребите на студентите, професионалците или секој кој сака да научи италијански или да ги подобри своите јазични вештини.

Корисничкиот интерфејс на софтверот го олеснува навигацијата низ неговите карактеристики. Можете да пребарувате зборови користејќи различни критериуми како што се заглавен збор или пребарување во цел текст. Можете исто така да користите џокери ако не сте сигурни за правописот или сакате да најдете зборови со слични корени.

Една од најимпресивните карактеристики на Langenscheidt Standard-Dictionary Italian for Mac е неговата способност да обезбедува преводи чувствителни на контекст. Ова значи дека добивате точни преводи врз основа на контекстот во кој се појавува зборот, а не само да давате буквални преводи кои можеби нема да имаат смисла во одредени ситуации.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да обезбеди аудио изговор на зборови за да можете да слушнете како се изговараат од мајчин јазик. Оваа функција им помага на корисниците да ги подобрат своите вештини за изговор, а исто така им помага да разберат како зборовите се користат во различни контексти.

Langenscheidt Standard-Dictionary Italian for Mac е развиен од Paragon Software (SHDD), еден од водечките развивачи на мултиплатформски софтверски апликации за мобилни и компјутери. Ова осигурува дека корисниците добиваат пристап до висококвалитетен софтвер кој ги задоволува нивните потреби, а истовремено е компатибилен со различни оперативни системи како што се Windows, iOS или Android.

Како заклучок, ако барате образовен софтвер кој нуди авторитативна содржина на речник заедно со програмската школка со високи перформанси Slovoed од Paragon Software (SHDD), тогаш не гледајте подалеку од Langenscheidt Standard-Dictionary Italian for Mac OS! Со ажуриран речник од општите разговори и бројни специјализирани области, заедно со информации за граматички/правописни варијанти и белешки за изрази/одредени контексти - овој неопходен инструмент ќе ви помогне да учите и ефикасно да преведувате!

Целосни спецификации
Издавач Paragon Software
Страница на издавачи http://www.penreader.com
Датум на издавање 2012-07-30
Датум на додавање 2012-07-30
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Јазичен софтвер
Верзија 7.7
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 27

Comments:

Најпопуларни