Langenscheidt Standard-Dictionary Portuguese for Mac

Langenscheidt Standard-Dictionary Portuguese for Mac 7.7

Mac / Paragon Software / 30 / Целосни спецификации
Опис

Langenscheidt Standard-Dictionary Portuguese for Mac е едукативен софтвер кој нуди авторитативна содржина на речник и програмска обвивка со високи перформанси Slovoed by Paragon Software (SHDD). Langenscheidt е добро позната издавачка група која е специјализирана за речници и материјали за учење јазици во различни формати и на различни медиуми. Корпоративното лого, сино „L“ на жолта позадина, веднаш го препознаваат многу луѓе ширум светот.

Со околу 70.000 записи (280.000 главни зборови, изрази и преводи), Langenscheidt Standard-Dictionary Portuguese for Mac обезбедува ажуриран речник од општите разговори и бројните специјализирани области. Се преведува од и на германски (германски<->португалски) што го прави неопходен инструмент за ефективно учење и превод.

Софтверот вклучува и информации за граматички и правописни варијанти, како и белешки за изрази и одредени контексти. Ова го прави совршен за секојдневна употреба, деловни цели или патувања.

Langenscheidt ги поставува највисоките уредувачки стандарди за сите производи што ги објавува. Ова значи дека можете да верувате во точноста на информациите дадени во овој софтвер. Програмската школка со високи перформанси Slovoed by Paragon Software (SHDD) обезбедува брзи резултати од пребарувањето со минимален напор.

Без разлика дали сте студент кој учи португалски или некој што треба да преведува документи од германски на португалски или обратно, Langenscheidt Standard-Dictionary Portugal за Mac е одлична алатка што можете да ја имате на располагање. Нуди сеопфатна покриеност на двата јазика со лесни за користење функции кои го прават пребарувањето брзо и ефикасно.

Покрај неговите образовни придобивки, Langenscheidt Standard-Dictionary Portuguese for Mac има и практични апликации во деловните поставки каде што може да биде неопходна комуникација со клиенти или партнери кои зборуваат еден од јазиците. Со својата обемна база на податоци за вокабулар која опфаќа различни специјализирани области како што се финансиите, правото или медицината, меѓу другото; овој софтвер може да ви помогне ефективно да комуницирате на различни полиња на експертиза.

Севкупно, ако барате точна алатка за речник што ги опфаќа двата германски<->португалски јазици со ажуриран речник од општи разговори до специјализирани области; тогаш не гледајте подалеку од Langenscheidt Standard-Dictionary Portugal for Mac!

Целосни спецификации
Издавач Paragon Software
Страница на издавачи http://www.penreader.com
Датум на издавање 2012-07-30
Датум на додавање 2012-07-30
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Јазичен софтвер
Верзија 7.7
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 30

Comments:

Најпопуларни