DataArchitect for Mac

DataArchitect for Mac 4.3

Mac / theKompany.com / 626 / Целосни спецификации
Опис

DataArchitect за Mac е моќна деловна софтверска алатка која обезбедува можност за ERD како што е PowerDesigner, како и можност за графичко менување инженеринг, креирање и менување на база на податоци преку ODBC и извршување напредни SQL функции. Овој софтвер е дизајниран за професионалци за бази на податоци на кои им е потребна алатка за моделирање на претпријатија која може да ракува со сложени бази на податоци на сите нивоа на организацијата.

Со DataArchitect, ги добивате сите поддржани платформи, вклучувајќи ги Linux (32, 64 битни и PowerPC), Solaris, Windows (32 и 64 bit) и Mac OS X. Ова значи дека можете да го користите овој софтвер на која било платформа без да купувате дополнителни лиценци или грижи за проблеми со компатибилноста.

Една од главните карактеристики на DataArchitect се неговите можности за документација. Има интерфејс за повеќе документи (MDI) кој ви овозможува да работите на повеќе проекти истовремено. Можете исто така да креирате парадигма на работен простор/проект каде што можете да ги организирате вашите датотеки според вашите потреби.

Општата карактеристика за дијаграмирање ви овозможува да креирате дијаграми со правоаголници, елипси, линии итн., што ви овозможува лесно да ги визуелизирате вашите модели на податоци. Функцијата за моделирање оддалеку од ERD ви овозможува да дизајнирате физички модели користејќи дијаграми за релација ентитети.

DataArchitect исто така има можности за валидација на модели кои помагаат да се осигурате дека вашите модели на податоци се точни и без грешки. Можете дури и да креирате физички модели од постојните бази на податоци или да внесувате масовни податоци низ базите на податоци.

Целосните можности за документација ви дозволуваат да печатите речници со податоци или да извезувате дијаграми во различни графички формати како HTML. Можете исто така да генерирате база на податоци за „создавање скрипти“ со леснотија користејќи го овој софтвер.

Вградениот SQL уредник доаѓа со боење на синтаксата и функции за „целосен збор“ што им олеснува на корисниците брзо да пишуваат SQL барања без грешки. Резултатите од овие прашања се прикажуваат во излезниот прозорец каде што може да се извезат во различни формати како CSV или Excel табели.

DataArchitect поддржува неколку DBMS вклучувајќи генерички со користење ODBC, генерички со користење SQL92, MySQL, PostgreSQL, DB2, InterBase/FireBird, MS SQL, Gupta SQLBase, Oracle. Ова им олеснува на корисниците кои работат со различни типови на бази на податоци на различни платформи.

Во прилог на многуте карактеристики споменати погоре, Data Architect нуди помош; имплицитна (навигација и списоци за избор), совети за алатки онлајн помош за користење на tkHelp и html документација што им олеснува на новите корисници кои можеби не се запознаени со интерфејсот или функционалноста на софтверот.

Overall Data Architect е нова корпоративна алатка дизајнирана специјално за дизајнирање сложени бази на податоци на сите нивоа на организацијата додека ги одржува трошоците ниски во споредба со другите слични алатки кои чинат илјадници долари!

Целосни спецификации
Издавач theKompany.com
Страница на издавачи http://www.thekompany.com
Датум на издавање 2012-08-14
Датум на додавање 2012-08-14
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со бази на податоци
Верзија 4.3
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.5 Intel
Барања ODBC must be installed
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 626

Comments:

Најпопуларни