redsn0w for Mac

redsn0w for Mac 0.9.14b2

Mac / iPhone Dev Team / 37405 / Целосни спецификации
Опис

Redsn0w за Mac: врвна алатка за џеилбрејк, отклучување и приспособување за iPhone и iPod Touchs

Дали сте уморни од ограничувањата наметнати од Apple на вашиот iPhone или iPod touch? Дали сакате да го приспособите вашиот уред за да одговара на вашите потреби и преференции? Ако е така, тогаш Redsn0w за Mac е решението што го баравте.

Redsn0w е алатка за крос-платформа за џеилбрејк, отклучување и приспособување што ви овозможува да преземете целосна контрола над вашиот уред со iOS. Со Redsn0w, можете да инсталирате апликации од трети страни кои не се достапни на App Store, да го отклучите вашиот уред за да го користите со кој било оператор ширум светот и да приспособите различни аспекти од неговиот изглед и функционалност.

Една од најзначајните предности на Redsn0w е тоа што е самостојна програма која не бара iTunes или сопствени IPSW. Ова значи дека не треба да се грижите дали ќе изгубите податоци или поставки за време на процесот на jailbreak. Покрај тоа, Redsn0w поддржува Apple Firmware 4.1-5.1.1 и работи со широк опсег на хардверски уреди.

Хардверска компатибилност

Redsn0w поддржува неколку модели на iPhone како што се iPhone 3GS, iPhone 4S/4/3G/2G заедно со iPod Touch (сите генерации), iPad (сите генерации). Работи и со iPad 2 и iPad (трета генерација).

Способности за џеилбрејк

Jailbreaking се однесува на процесот на отстранување на софтверските ограничувања наметнати од Apple на уредите со iOS. Со џеилбрејк на уредот со користење на Redsn0w за Mac софтвер од категоријата iTunes и iPod Software), можете да пристапите до функции како што се:

- Cydia: продавница за апликации од трета страна каде што можете да преземате апликации кои не се достапни на App Store.

- Приспособување: Можете да менувате различни аспекти на изгледот на вашиот уред, како што се логоа за обновување на логоа за подигање итн.

- Дотерување: можете да инсталирате измени кои подобруваат или менуваат одредени карактеристики или функции во iOS.

- Теми: можете да примените теми што менуваат како изгледаат иконите.

Способности за отклучување

Ако патувате во странство или сакате да менувате оператор без да купувате нов телефон секој пат, тогаш можностите за отклучување ќе ви бидат корисни овде! Со користење на софтверот redsnow од категоријата iTunes и iPod Software), кој ги отклучува допирите на iPhone/iPod од нивните оригинални ограничувања на операторот што им овозможува пристап до сите мрежи низ целиот свет!

Способности за приспособување

Со софтверот redsnow од категоријата iTunes и iPod Software) можностите за прилагодување, корисниците добиваат можност да ги персонализираат своите уреди според нивните преференци! Еве неколку примери:

Логоа за подигање - Променете го она што се појавува при стартување

Логоа за обновување - Променете го она што се појавува при опоравување

Verbose Boot - Видете повеќе информации за време на стартувањето

Создавање прилагодено IPSW - Создадете сопствени датотеки на фирмверот приспособени специјално за индивидуалните потреби!

Како работи?

Користењето на RedSn0W е лесно; следете ги овие едноставни чекори:

Чекор 1: Преземете го redsnow од нашата веб-страница.

Чекор 2: Поврзете го вашиот уред со вашиот компјутер преку USB-кабел.

Чекор 3: Отворете ја апликацијата Redsnow откако ќе заврши инсталацијата

Чекор 4: Изберете ја опцијата „Jailbreak“ доколку е потребно, во спротивно изберете ја опцијата „Отклучи“ доколку е потребно, во спротивно изберете ја опцијата „Прилагоди“ ако сакате!

Чекор 5: Следете ги упатствата прикажани на екранот до завршување!

Заклучок

Како заклучок, ако барате лесна за употреба алатка која овозможува целосна контрола над вашиот iOS уред додека ја одржува неговата стабилност, тогаш не гледајте подалеку од redsnow! Со неговите моќни карактеристики како што се можностите за џеилбрејк/отклучување/приспособување, заедно со компатибилноста со повеќе хардверски модели, го прави едношалтерското решение кое ги исполнува сите барања на корисниците!

Целосни спецификации
Издавач iPhone Dev Team
Страница на издавачи http://blog.iphone-dev.org/
Датум на издавање 2012-09-13
Датум на додавање 2012-09-13
Категорија Софтвер за iTunes и iPod
Под категорија Друг софтвер iTunes & Ipod
Верзија 0.9.14b2
Барања за ОС Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања Any Apple iDevices(iPhone,iTouch,iPad etc..)
Цена Free
Преземања неделно 6
Вкупно преземања 37405

Comments:

Најпопуларни