Langenscheidt Expert-Dictionary English for Mac

Langenscheidt Expert-Dictionary English for Mac 7.7

Mac / Paragon Software / 92 / Целосни спецификации
Опис

Дали барате сеопфатен и доверлив речник кој ќе ви помогне со вашите професионални преводи или да ви помогне во вашите студии? Не гледајте подалеку од Langenscheidt Expert-Dictionary English for Mac. Овој образовен софтвер нуди околу 1.180.000 наслови, изрази и преводи од и на германски (германско-англиски и англиски-германски), со ажуриран речник од сите нивоа на општи јазични стилови.

Но, тоа не е сè - Langenscheidt Expert-Dictionary English, исто така, вклучува обемна специјалистичка терминологија од сите главни области како што се економијата, инженерството, науката, правото итн.

Покрај неговата огромна збирка зборови и фрази, Експертскиот речник на англиски јазик Langenscheidt, исто така, дава примери за употреба и индикатори кои покажуваат разлика помеѓу различни значења. Ова им помага на корисниците да го разберат контекстот во кој се користи збор или фраза за да можат да го изберат најсоодветниот превод.

Понатаму, овој софтвер вклучува граматички објаснувања кои се особено корисни за студентите кои го учат јазикот. Со оваа функција тие можат да научат како правилно да ги користат зборовите во речениците додека го подобруваат нивното севкупно разбирање на јазикот.

Langenscheidt Expert-Dictionary English е дизајниран специјално за корисници на Mac што го прави лесно да се инсталира на вашиот компјутер без никакви проблеми со компатибилноста. Корисничкиот интерфејс е интуитивен што им овозможува на корисниците брзо да го пронајдат она што им треба без никакви проблеми.

Без разлика дали сте професионален преведувач или студент кој го изучувате јазикот на ниво на училиште или универзитет - Langenscheidt Expert-Dictionary English има се што ви треба на едно место. Тоа е сеопфатна референтна работа која ќе ви помогне да ги подобрите вашите вештини за преведување, истовремено обезбедувајќи точни резултати секој пат.

Па зошто да чекаме? Преземете го Langenscheidt Expert-Dictionary English денес и почнете да преведувате како експерт!

Целосни спецификации
Издавач Paragon Software
Страница на издавачи http://www.penreader.com
Датум на издавање 2012-09-24
Датум на додавање 2012-09-24
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Јазичен софтвер
Верзија 7.7
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.5 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 92

Comments:

Најпопуларни