ADmitMac for Mac

ADmitMac for Mac 7.0

Mac / Thursby Software Systems / 833 / Целосни спецификации
Опис

ADmitMac за Mac - Крајното решение за управување и безбедност на Mac-Windows

Дали сте уморни од управувањето со вашите Mac и Windows системи одделно? Дали сакате да ги рационализирате вашите ИТ операции и да обезбедите усогласеност со безбедносните стандарди како што се SOX, PCI DSS и HIPAA? Не гледајте подалеку од ADmitMac за Mac.

ADmitMac е моќен мрежен софтвер кој го претвора Mac во вистински клиент на Microsoft Active Directory. Со својата технологија од шестата генерација, ADmitMac нуди решенија за управување и безбедност од крај до крај и за Mac и за Windows системите. Тоа е совршено едношалтерско решение за бизнисите кои сакаат да ги интегрираат своите уреди на Apple во нивната постоечка инфраструктура на Windows.

Што е ADmitMac?

ADmitMac е кратенка од Active Directory admit Mac. Тоа е софтверско решение кое им овозможува на вашите уреди на Apple беспрекорно да се интегрираат со Microsoft Active Directory (AD). Ова значи дека можете да управувате со сите ваши корисници, групи, политики и ресурси од една централна локација - без разлика дали користат компјутер или Mac.

Со инсталиран ADmitMac на вашата мрежа, можете лесно да управувате со корисничките сметки на двете платформи. Можете исто така да спроведувате групни политики на двете платформи истовремено. Ова го олеснува обезбедувањето конзистентност на сите уреди во вашата организација.

Зошто да изберете ADmitMac?

Постојат многу причини зошто бизнисите избираат ADmitMac наместо други мрежни софтверски решенија:

1. Беспрекорна интеграција: со инсталиран ADmitMac на вашата мрежа, нема потреба да креирате посебни кориснички сметки или да управувате со повеќе директориуми. Сè е интегрирано беспрекорно во Microsoft Active Directory.

2. Управување од крај до крај: од кориснички сметки до групни политики до дозволи за споделување датотеки - сè може лесно да се управува од една централна локација.

3. Засилена безбедност: со поддршка за безбедносни стандарди како што се SOX, PCI DSS и HIPAA - можете да бидете сигурни дека вашите податоци се безбедни во секое време.

4. Зголемена продуктивност: со рационализирање на ИТ операциите на двете платформи, вработените можат да работат поефикасно без да се грижат за проблемите со компатибилноста или да се префрлаат помеѓу различни системи.

5. Ефикасно: со интегрирање на уредите на Apple во постоечка инфраструктура на Windows користејќи ADmitMac наместо да инвестираат во посебни алатки за управување или да ангажираат дополнителен персонал – бизнисите заштедуваат пари додека сè уште одржуваат високи нивоа на продуктивност.

Клучни карактеристики:

1) Еднократно најавување (SSO): На корисниците им треба само еден сет на ингеренциите (корисничко име/лозинка) што функционира на двете платформи.

2) Управување со групна политика: Спроведување на групни политики на двете платформи истовремено.

3) Дозволи за споделување датотеки: Лесно контролирајте ги дозволите за пристап врз основа на корисничките улоги.

4) Поддршка за усогласеност: Поддржува регулативи за усогласеност со стандардните индустриски стандарди како SOX, PCI DSS и HIPAA

5) Безбедна автентикација: Обезбедува сигурна автентикација преку протоколот Kerberos

6) Приспособливост: Може лесно да се справи со распоредувања од големи размери

Заклучок:

Како заклучок, ако барате лесен начин да ги интегрирате уредите на Apple во постоечката инфраструктура на Windows, истовремено обезбедувајќи усогласеност со безбедносните регулативи за индустриски стандарди - не гледајте подалеку од ADitmac. Неговите беспрекорни способности за интеграција го прават совршен избор за бизниси кои сакаат да ги насочат своите ИТ операции додека истовремено ја зголемуваат продуктивноста!

Целосни спецификации
Издавач Thursby Software Systems
Страница на издавачи http://www.thursby.com
Датум на издавање 2012-10-07
Датум на додавање 2012-10-07
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за управување со мрежата
Верзија 7.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.8
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 833

Comments:

Најпопуларни