Smart File Examiner for Mac

Smart File Examiner for Mac 1.0

Mac / Security Focus Europe / 270 / Целосни спецификации
Опис

Smart File Examiner за Mac е моќен комунален софтвер кој обезбедува напредни информации за која било датотека на вашиот Mac. Овој софтвер спаѓа во категоријата на комунални услуги и оперативни системи и е дизајниран да им помогне на корисниците да добијат детален увид во нивните датотеки.

Со Smart File Examiner, можете лесно да пристапите до важни информации за која било датотека на вашиот Mac. Софтверот обезбедува сеопфатна листа на детали вклучувајќи го името на датотеката, типот, дозволата, сопственикот, групата, датумот на создавање, датумот на измена и датумот на последен пристап. Оваа информација може да биде исклучително корисна за управување со вашите датотеки и следење на важни податоци.

Една од клучните карактеристики на Smart File Examiner е неговата способност за прикажување на хексадецимален наслов на датотека за која било дадена датотека. Оваа функција им овозможува на корисниците да ги гледаат необработените податоци содржани во датотека што може да биде особено корисно кога се работи со бинарни датотеки или други сложени формати на податоци.

Покрај прикажувањето на основните информации за датотеката, Smart File Examiner нуди и различни типови хаш вклучувајќи MD5, MD4, SHA1-512 и RIPEMD160. Овие типови на хаш се користат за да се потврди интегритетот на дадена датотека со генерирање единствени дигитални потписи врз основа на нејзината содржина.

Smart File Examiner е суштинска алатка за секој кој треба да управува со големи количини на податоци или да работи со сложени датотеки на нивниот Mac. Без разлика дали сте ИТ професионалец или едноставно некој што сака поголема контрола врз нивните датотеки и папки, овој софтвер има се што ви треба за да започнете.

Корисничкиот интерфејс за Smart File Examiner е едноставен, но интуитивен што го олеснува навигацијата низ неговите различни функции дури и почетниците. Софтверот е опремен и со детална документација која детално ја објаснува секоја одлика за корисниците да можат целосно да ги искористат сите нејзини можности.

Генерално, ако барате сигурна алатка која обезбедува напредни информации за вашите датотеки заедно со различни типови хаш, тогаш не гледајте подалеку од Smart File Examiner за Mac!

Целосни спецификации
Издавач Security Focus Europe
Страница на издавачи http://www.securityfocus.eu
Датум на издавање 2012-12-02
Датум на додавање 2012-12-02
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Дијагностички софтвер
Верзија 1.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.8
Барања None
Цена $2.99
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 270

Comments:

Најпопуларни