Fontographer for Mac

Fontographer for Mac 5.2.2

Опис

Fontographer for Mac: The Ultimate Font Editor for Designers and Publishers

Ако сте дизајнер или издавач што бара моќни типографски алатки во пакет лесен за употреба, не гледајте подалеку од Fontographer за Mac. Овој класичен уредувач на фонтови е миленик на професионалците од неговото воведување во 1985 година и продолжува да биде алатка за креирање и манипулирање со фонтови.

Со Fontographer, можете лесно да ги проширите постоечките фонтови за да вклучите фракции, симболи, странски знаци и логоа во формати Type 1, OpenType и TrueType. Можете исто така да креирате цела буква од нула користејќи го интуитивниот интерфејс на софтверот. И штом вашите фонтови се креираат или уредуваат со Fontographer, тие можат да се користат во која било програма со мени за фонтови и на Windows и на Macintosh платформи.

Што има ново во Fontographer 5?

Најновата верзија на Fontographer вклучува неколку нови функции кои го прават уште помоќен од порано. Еве само неколку од подобрувањата што ќе ги најдете:

- Мајчин поддршка за Mac OS X

- Поддршка за фонт CJKV до 20.000+ знаци

- Компатибилност со Copy-paste со новите верзии на Illustrator и Freehand

- Увоз/извоз на формат на датотека FontLab

- Извоз на OTF Layout

- Проширени Unicode и табели за кодирање

- Проширени параметри EULA за лиценцирање фонтови

- Рационализирано и модернизирано создавање на фонтови на Уникод

- Нова функција за пребарување на глиф

Леснотија на користење

Едно нешто што го издвојува Fontographer од другите уредувачи на фонтови е неговата леснотија на користење. Без разлика дали сте почетник или искусен професионалец, ќе ги најдете сите алатки што ви се потребни за да ја олесните манипулацијата со типот. Едноставно е да додадете фракции, специјални симболи, странски знаци — дури и логоа — на сите ваши омилени фонтови.

И ако сакате да ги задржите прилагодувањата на вашите прсти? Нема проблем! Со функцијата за мапи со копчиња за печатење на Fontographer, можете лесно да печатите мапи од сите ваши фонтови, така што сè останува организирано.

Рендерирање во реално време

Друга одлична карактеристика на овој софтвер се неговите можности за брзо рендерирање. Можете да дизајнирате, уредувате и манипулирате со фонтови во реално време низ повеќе прозорци за уредување без никакво време на доцнење или одложување.

Плус, можете да ја прегледате вашата работа во прозорецот „Метрика“ за да видите како ќе изгледаат вашите ликови кога ќе се испечатат - што ви дава целосна контрола врз секој аспект од вашиот типографски проект.

Типографска прецизност

Кога станува збор за типографските проекти, прецизноста е клучна - и тоа е местото каде што Фонтографот може да помогне. Можете да одредите, да гледате знаци на стапче со отпечатоци со карактеристики од „snap-to-guide“ и „snap-to-points“ карактеристики.

Интегрален дел од вашата софтверска библиотека

Finally,it's worth notingthatFontographergeneratesPostScript-language Type1fonts(Type3,TrueType),OpenType,and Multiple Masterfonts.So whether youre working onaMacintoshorWindowsplatform,youcanexportEPSandPICTfilesforuseinyourfavorite drawing programs as well as generate high-qualityfontsforuseinanyprogramwithafontmenuonbothplatforms.This makesitaneasyadditiontoyoursoftwarelibrarythatwillpayoffinthequalityofyourtypographyprojects!

Заклучок:

In conclusion,Fonotgrapherisapowerfulfonteditorintendedforusebypublishersanddesignerswho needpowerfultypographictoolsinaneasy-to-usepackage.Withitsintuitiveinterface,ease-of-usefeatures,andreal-timerenderingcapabilities,thissoftwareisidealforalllevelsofusers.Whether yourecreatinganentiretypefacefromscratchorjustexpandingexistingfonts,Fonotgrapherhasallthetoolsthatyouneedtogetthejobdonequicklyandeasily.Plus,theabilitytousegeneratedfontsinanyprogramwithafontmenuonbothWindowsandMacintoshplatformsmakesitaneasyadditiontoanydesignerorpublishersoftwarelibrary.So why not give Fonotgraphera try today?Youwon'tbe disappointed!

Целосни спецификации
Издавач FontLab
Страница на издавачи https://www.fontlab.com/
Датум на издавање 2013-01-27
Датум на додавање 2013-01-27
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Фонтови
Верзија 5.2.2
Барања за ОС Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7, Macintosh, Mac OS X 10.4
Барања None
Цена $399.00
Преземања неделно 4
Вкупно преземања 62391

Comments:

Најпопуларни