Bluetooth Explorer for Mac

Bluetooth Explorer for Mac 1.1.0

Опис

Bluetooth Explorer за Mac е моќен мрежен софтвер кој ви овозможува да ги истражувате достапните Bluetooth уреди и да ги прикажете нивните детали. Овој софтвер е дизајниран специјално за корисници на Mac кои сакаат лесно да се поврзат и да управуваат со своите Bluetooth уреди.

Со Bluetooth Explorer, можете брзо да ги откриете сите достапни Bluetooth уреди во вашата област, вклучувајќи паметни телефони, таблети, лаптопи, слушалки, звучници и многу повеќе. Можете исто така да прегледате детални информации за секој уред, како што се неговото име, типот на уредот (на пр., аудио или влез), услугите што ги нуди уредот (на пр., пренос на датотеки или далечински управувач), јачината на сигналот и нивото на батеријата.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да прикажува детални информации за секоја услуга понудена од одреден уред. На пример, ако се поврзувате со безжичен звучник преку Bluetooth Explorer за Mac, можете да видите какви типови аудио кодеци се поддржани од звучникот (на пр., SBC или AAC) и какви стапки на земање примероци поддржува (на пр., 44,1 kHz или 48 kHz ). Оваа информација може да биде многу корисна кога се обидувате да ги решите проблемите со поврзувањето или да го оптимизирате квалитетот на звукот.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да креира сопствени филтри врз основа на специфични критериуми како што се типот на уредот или типот на услугата. На пример, ако сакате само да ги гледате достапните влезни уреди како тастатури и глувци во вашата област наместо сите достапни Bluetooth уреди како звучници и слушалки, тогаш едноставно применете го влезниот филтер.

Bluetooth Explorer за Mac, исто така, обезбедува напредни дијагностички алатки кои им овозможуваат на корисниците да тестираат различни аспекти на нивната Bluetooth врска, како што се јачината на сигналот и латентноста. Овие алатки се особено корисни кога се обидувате да дијагностицирате проблеми со поврзувањето со одредени уреди.

Севкупно, ако барате лесен за користење мрежен софтвер кој ви овозможува да ги истражувате достапните Bluetooth уреди на вашиот Mac компјутер, тогаш не гледајте подалеку од Bluetooth Explorer! Со својот интуитивен интерфејс и моќните карактеристики како сопствени филтри и дијагностички алатки, сигурно нема да ве разочара!

Целосни спецификации
Издавач Chris Vallis
Страница на издавачи http://www.meruko.com
Датум на издавање 2013-02-02
Датум на додавање 2013-02-02
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за безжично вмрежување
Верзија 1.1.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.8
Барања None
Цена $0.99
Преземања неделно 16
Вкупно преземања 2926

Comments:

Најпопуларни