Spanner for Mac

Spanner for Mac 2.0.6

Mac / maggot software / 169 / Целосни спецификации
Опис

Клуч за Mac: Најдобриот опкружувачки панел и менаџер на канали

Ако сте професионален аудио инженер или музички продуцент, знаете колку е важно да ги имате на располагање вистинските алатки. А кога станува збор за работа со сараунд звук, неопходно е да имате моќна и интуитивна алатка за панирање. Тоа е местото каде што доаѓа Spanner за Mac.

Spanner е приклучок дизајниран специјално за корисниците на AVID Pro Tools кои работат со сараунд звук. Тоа е моќен опкружувачки панер, менаџер на канали, приклучок за ремапер и даунмикс кој ви дава целосна контрола над секој канал во практичен единствен интерфејс.

Без разлика дали мешате музика или звучни ефекти за филм или видео игри, Spanner го олеснува создавањето извонредни 3D аудио искуства што ќе ја воодушеват вашата публика.

Ајде внимателно да погледнеме што може да направи Spanner:

Моќно опкружувачко поместување

Со Spanner, пандемијата околу 2-димензионалниот простор се грижи само со два параметра: Пан (лево-десно) и Fad (пред-назад). Ова значи дека нема да мора да се борите со десетици несакани параметри само за да добиете совршена мешавина.

Секој влезен канал е претставен како обоена точка во полето на табла која може да се користи за контрола на пет клучни параметри: ниво, ширина, растојание, височина и ротација. Ова ви дава целосна контрола врз секој аспект од вашата мешавина за да можете да создадете навистина извонредни звучни пејзажи.

Интуитивно управување со канали

Една од најфрустрирачките работи за работа со сараунд звук е управувањето со сите тие канали. Со традиционалните панери, секој канал има свој посебен интерфејс кој може да одземе време и да збунува.

Но, со интуитивниот систем за управување со канали на Spanner, сите ваши канали се прикажуваат во еден удобен интерфејс. Можете лесно да ги приспособите нивоата и другите поставки за секој поединечен канал без да мора да се префрлате помеѓу повеќе прозорци или приклучоци.

Флексибилни опции за повторно мапирање

Понекогаш кога работите со мешавини за опкружувачки звук од различни извори или формати, може да има недоследности меѓу нив што треба да се поправат пред правилно да се измешаат - ова може да вклучува разлики во поставувањето на звучниците или дури и различен број на звучници целосно!

Spanner нуди флексибилни опции за повторно мапирање, така што сите недоследности меѓу изворите може брзо да се поправат без да влијае на севкупниот квалитет - ова вклучува поддршка за мешање нагоре/надолу, како и прилагодени конфигурации на звучниците!

Ефикасни можности за мешање

Кога креирате содржина наменета за репродукција на стерео системи, а не за целосно разновидни поставки за повеќе канали, како кина итн., даунмиксирањето станува важен фактор - особено ако се вклучени повеќе од два канали!

Меѓутоа, со ефикасните клучеви способности за мешање надолу, овој процес станува многу поедноставен; овозможувајќи им на корисниците поголема флексибилност при креирање содржини на повеќе платформи, додека сепак одржуваат висококвалитетни резултати низ целата територија!

Заклучок:

Како заклучок, ако барате надградба од стандардните опкружувачки панели, тогаш не гледајте подалеку од Spanner! Со својот интуитивен дизајн на интерфејс заедно со моќни карактеристики како што се флексибилни опции за повторно мапирање и ефикасни способности за мешање надолу; овој приклучок ќе ви помогне да ги преземете вашите мешавини од добро до одлично! Па зошто да не го пробате денес?

Целосни спецификации
Издавач maggot software
Страница на издавачи http://www.maggot.co.nz
Датум на издавање 2013-03-28
Датум на додавање 2013-03-28
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио приклучоци
Верзија 2.0.6
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.8
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 169

Comments:

Најпопуларни