Toolsverse Data Explorer for Mac

Toolsverse Data Explorer for Mac 3.3-57000

Опис

Toolsverse Data Explorer за Mac е моќно и сеопфатно софтверско решение дизајнирано да им помогне на бизнисите во развојот на нивната база на податоци, откривање податоци, миграција на податоци, интеграција на податоци и потреби за екстракт-трансформација-оптоварување (ETL). Овој софтвер работи на сите главни платформи, вклучително и веб-прелистувачи и поддржува широк опсег на бази на податоци и други извори на податоци.

Со својот интуитивен кориснички интерфејс, Toolsverse Data Explorer за Mac им олеснува на корисниците ефикасно да управуваат со нивните бази на податоци. Софтверот обезбедува широк сет на алатки кои им овозможуваат на корисниците да извршуваат различни задачи како што се создавање табели, менување шеми, увоз/извоз на податоци од различни извори и многу повеќе.

Една од клучните карактеристики на Toolsverse Data Explorer за Mac е неговата способност да се поврзува со повеќе бази на податоци истовремено. Ова значи дека корисниците можат да работат со различни типови на бази на податоци без да мора да се префрлаат помеѓу различни апликации или алатки. Софтверот поддржува популарни системи за бази на податоци како што се Oracle, MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL Server и многу други.

Друга важна карактеристика на овој софтвер е неговата поддршка за ETL процесите. Со можностите за ETL обезбедени од Toolsverse Data Explorer за Mac, корисниците можат лесно да извлечат податоци од различни извори како што се рамни датотеки или табеларни пресметки и да ги трансформираат во формат погоден за вчитување во нивниот целен систем на бази на податоци.

Покрај овие карактеристики, Toolsverse Data Explorer обезбедува и напредни можности за пребарување кои им овозможуваат на корисниците брзо да најдат конкретни информации во нивните бази на податоци. Корисниците можат да пребаруваат низ повеќе табели или дури и цели шеми користејќи сложени прашања или едноставни пребарувања со клучни зборови.

Софтверот вклучува и моќни можности за известување кои им овозможуваат на корисниците да креираат сопствени извештаи врз основа на нивните специфични барања. Извештаите може да се генерираат во различни формати, вклучувајќи PDF или HTML-датотеки кои лесно може да се споделат со други членови на тимот или заинтересирани страни.

Toolsverse Data Explorer е дизајниран имајќи ја предвид и безбедноста - тој нуди робусни механизми за автентикација кои обезбедуваат само овластен персонал да има пристап до чувствителните информации складирани во системот.

Генерално, ако барате целосно решение од крај до крај за потребите за развој на бази на податоци на вашиот бизнис, тогаш не гледајте подалеку од Toolsverse Data Explorer! Со својот широк сет на функции и поддршка за повеќе платформи/бази на податоци/извори - овој софтвер има се што ви треба!

Целосни спецификации
Издавач Toolsverse
Страница на издавачи http://toolsverse.com/
Датум на издавање 2013-04-17
Датум на додавање 2013-04-17
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со бази на податоци
Верзија 3.3-57000
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања Java 6 and up
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 68

Comments:

Најпопуларни