iPhone / iPod Touch Backup Extractor for Mac

iPhone / iPod Touch Backup Extractor for Mac 1.0

Mac / Padraig Kennedy and John Ryan / 2247 / Целосни спецификации
Опис

Ако сте корисник на iPhone или iPod Touch, знаете колку е важно редовно да правите резервна копија на вашиот уред. Но, што се случува кога треба да пристапите до податоците во тие резервни копии? Тоа е местото каде што доаѓа iPhone/iPod Touch Backup Extractor за Mac.

Оваа моќна апликација ви овозможува да ги конвертирате резервните копии на вашиот iPhone или iPod Touch во употребливи датотеки на вашиот Mac. Без разлика дали сте програмер кој сака да ги истражи грешките или само сакате да ги истражувате датотеките создадени од апликации од трети страни, овој софтвер го олеснува тоа.

Една од клучните карактеристики на овој софтвер е неговата способност да извлече ресурси за апликации за програмерите. Ова може да биде неверојатно корисно кога се обидувате да пронајдете грешки или други проблеми со вашите апликации. Со iPhone/iPod Touch Extractor за резервни копии за Mac, програмерите можат лесно да пристапат и да ги анализираат податоците на апликациите од нивните резервни копии.

Но, дури и ако не сте развивач, овој софтвер има многу намени. На пример, ако некогаш сте сакале да ги истражите датотеките создадени од апликации од трети страни на вашиот уред, овој софтвер го олеснува тоа. Едноставно користете го Finder за да се движите низ извлечените резервни датотеки и да видите што има таму.

Друга корисна карактеристика на овој софтвер е неговата способност да ги декодира датотеките со база на податоци SQLite складирани на вашиот уред. Ова вклучува работи како историја на повици, СМС-пораки и белешки - од кои сите може да бидат неверојатно вредни информации до кои инаку би можело да биде тешко (ако не и невозможно) да се пристапи.

Се разбира, една од најголемите предности на користењето на овој софтвер е неговата компатибилност и со iPhone и со iPod Touch што работат со iOS 6 или понова верзија. И бидејќи е дизајниран специјално за Mac OS X 10.5 нагоре (и бара Intel Mac), корисниците можат да бидат сигурни дека ќе имаат беспрекорно искуство користејќи го на нивните уреди.

Генерално, ако барате моќна алатка која ќе ви овозможи лесно да извлекувате и анализирате податоци од резервните копии на вашиот iPhone или iPod Touch на вашиот Mac компјутер – без разлика дали како развивач или само како заинтересиран корисник – тогаш не гледајте подалеку од Извлекувач на резервни копии за iPhone/iPod Touch за Mac!

Преглед

Извлекувачот на резервни копии за iPhone/iPod Touch за Mac ги конвертира резервните копии на уредите со iOS создадени од iTunes во датотеки со Mac OS X до кои е лесен пристап и користење. Апликацијата може да поврати детални информации зачувани во резервни копии, што ја прави корисна алатка за програмери кои истражуваат грешки или за корисници кои се обидуваат да ги декодираат СМС пораките, белешките или историите на повици од датотеките на базата на податоци SQLite. И покрај тоа што е сосема основна, апликацијата прави добра работа.

Извлекувачот на резервни копии на iPhone/iPod Touch брзо ги открива уредите со iPhone и iPad Touch на коишто им е направена резервна копија од iTunes и ви овозможува да ги извлечете сите информации содржани во дневниците за резервна копија. Ако сакате, можете да извлечете колачиња, параметри, па дури и податоци на Google Analytics. Извлекувањето е брзо и дава релативно мали датотеки кои се лесни за прегледување со помош на уредувач на текст. Интерфејсот е супер основен, но апликацијата компензира со своите добри перформанси.

Ако користите повеќе уреди за поврзување со iTunes и сакате бесплатно решение за прегледување и извлекување на детални информации за резервна копија, тогаш iPhone/iPod Touch Backup Extractor е добар избор.

Целосни спецификации
Издавач Padraig Kennedy and John Ryan
Страница на издавачи http://picturescueapp.com/
Датум на издавање 2013-04-27
Датум на додавање 2013-04-27
Категорија Софтвер за iTunes и iPod
Под категорија Комунални услуги за iPod
Верзија 1.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2247

Comments:

Најпопуларни