cdto for Mac

cdto for Mac 2.5

Опис

Ако сте корисник на Mac кој често ја користи апликацијата Terminal, тогаш знаете колку може да биде досадно да се движите до директориумот во кој сакате да работите. За среќа, постои решение: cdto за Mac.

Оваа брза мини апликација е дизајнирана да отвори прозорец на Terminal.app што е cd'd (променет директориум) до најпредниот прозорец на Finder. Ова значи дека со само еден клик, можете да отворите терминален прозорец на точното место каде што се наоѓаат вашите датотеки.

Но, тоа не е сè - cdto има и архитектура на приклучоци што поддржува други терминални апликации како iTerm2 и x11/xterm. Ова значи дека ако претпочитате да користите една од овие апликации наместо Terminal.app, сепак можете да ја искористите функционалноста на cdto.

Една од најдобрите работи за cdto е неговата едноставност. Нема непотребни ѕвончиња и свирки - само го прави она што го пишува на калајот. И бидејќи е многу лесен, нема да го забави вашиот систем или да се меша со други апликации.

Друга одлична карактеристика на cdto е нејзината интеграција со Finder. Може да ја ставите оваа апликација во лентата со алатки Finder за лесен пристап секогаш кога ви е потребна. И бидејќи работи беспрекорно со Finder, нема потреба да се префрлате помеѓу прозорци или апликации кога се движите низ вашите датотеки.

Генерално, ако барате лесен начин да го рационализирате работниот тек и да заштедите време кога работите во Terminal на вашиот Mac, тогаш не гледајте подалеку од cdto. Со својата едноставна, но моќна функционалност и беспрекорна интеграција со Finder и другите терминални апликации, овој софтвер сигурно ќе стане суштински дел од вашиот пакет со алатки.

Целосни спецификации
Издавач Jay Tuley
Страница на издавачи http://jay.tuley.name
Датум на издавање 2013-04-27
Датум на додавање 2013-04-27
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Софтвер за измени
Верзија 2.5
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.8
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 713

Comments:

Најпопуларни