Apache for Mac

Apache for Mac 2.4.46

Опис

Ако барате сигурен и богат HTTP сервер за вашиот Mac, не гледајте подалеку од Apache. Развиен од Apache Group, овој софтвер со отворен код е дизајниран да обезбеди стабилна и скалабилна платформа за сервисирање на веб-содржини.

Со својата модуларна архитектура и обемна документација, Apache е идеален избор за програмери и системски администратори кои треба брзо и ефикасно да распоредуваат веб-апликации. Без разлика дали создавате едноставна веб-локација или сложена веб-апликација, Apache ги обезбедува алатките што ви се потребни за да ја завршите работата.

Една од клучните карактеристики на Apache е неговата поддршка за повеќе оперативни системи. Без разлика дали користите macOS, Linux или Windows, можете лесно да инсталирате и конфигурирате Apache. Ова го прави идеален избор за организации кои треба да распоредат веб-апликации на повеќе платформи.

Друга предност на користењето на Apache е неговата поддршка за динамично генерирање содржина. Со модули како mod_php и mod_perl, можете лесно да интегрирате јазици за скрипт како PHP и Perl во вашите веб-апликации. Ова ви овозможува да креирате динамични веб-локации кои одговараат на внесувањето на корисникот во реално време.

Покрај неговата основна функционалност како HTTP сервер, Apache вклучува и голем број корисни функции кои го олеснуваат управувањето со околината на вашиот веб-сервер. На пример:

- Виртуелен хостинг: Со поддршка за виртуелен хостинг, можете да хостирате повеќе веб-страници на еден пример на сервер.

- SSL/TLS шифрирање: со овозможување на SSL/TLS шифрирање на примерот на вашиот сервер, можете да обезбедите чувствителни податоци пренесени преку интернет.

- Препишување на URL: со можности за препишување URL вградени во модулот mod_rewrite на Apache, можете лесно да креирате приспособени URL-адреси кои се попогодни за корисникот од традиционалните низи за пребарување.

- Контрола на пристап: користејќи модули како mod_authz_host и mod_authn_file, можете да го ограничите пристапот до одредени делови од вашата веб-локација врз основа на кориснички акредитиви или опсег на IP адреси.

Севкупно, Apaceh ги обезбедува сите потребни алатки што ги бараат програмерите со цел лесно да се изградат робусни веб-локации, притоа обезбедувајќи безбедносни мерки како што е шифрирањето SSL/TLS што гарантира дека податоците што се пренесуваат преку интернет остануваат безбедни од љубопитните очи.

Целосни спецификации
Издавач GameWeaver
Страница на издавачи http://
Датум на издавање 2020-09-15
Датум на додавање 2020-09-15
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Интернет операции
Верзија 2.4.46
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 16067

Comments:

Најпопуларни