Mountain Tweaks for Mac

Mountain Tweaks for Mac 1.1

Mac / Fredrik Wiker / 2203 / Целосни спецификации
Опис

Mountain Tweaks за Mac: The Ultimate Desktop Enhancement Tool

Дали барате начин да ги подобрите перформансите на вашиот Mac и да ги приспособите неговите поставки? Не гледајте подалеку од Mountain Tweaks, врвната алатка за подобрување на работната површина за корисниците на Mac. Со својот кориснички интерфејс и моќните функции, Mountain Tweaks е совршено решение за секој што сака да го извлече максимумот од својот Mac.

Што е Mountain Tweaks?

Mountain Tweaks е алатка за подобрување на работната површина дизајнирана специјално за корисници на Mac. Ви овозможува да приспособите различни поставки на вашиот компјутер, вклучувајќи системски параметри, скриени функции и многу повеќе. Со Mountain Tweaks, можете да ги оптимизирате перформансите на вашиот Mac и да го направите да работи точно како што сакате.

Зошто да користите планински измени?

Постојат многу причини зошто можеби сакате да користите Mountain Tweaks на вашиот Mac. Еве само неколку:

1. Приспособете ги вашите поставки: со Mountain Tweaks, можете лесно да приспособите различни поставки на вашиот компјутер до кои инаку е тешко или невозможен пристап.

2. Оптимизирајте ги перформансите: со дотерување одредени поставки во поставките на вашиот систем или оневозможување на непотребните функции, можете да ги подобрите вкупните перформанси на вашиот Mac.

3. Пристап до скриените функции: има многу скриени функции во OS X кои не се лесно достапни преку стандардниот кориснички интерфејс. Меѓутоа, со Mountain Tweaks, овие функции стануваат достапни со само неколку кликања.

4. Едноставно одржување: покрај опциите за приспособување и измените во перформансите, Mountain Tweaks вклучува и едноставни алатки за одржување кои ви овозможуваат да го одржувате вашиот компјутер непречено да работи.

Карактеристики на Mountain Tweaks

Значи, што точно нуди овој софтвер? Еве некои од неговите клучни карактеристики:

1. Кориснички интерфејс: интерфејсот на овој софтвер е дизајниран имајќи ја предвид леснотијата на користење, така што дури и почетниците корисници можат да се движат по него без никакви тешкотии.

2. Опции за приспособување изобилство: Ќе најдете обемна листа на опции за прилагодување во овој софтвер што ќе ви овозможи да прилагодите сè, од однесувањето на Dock сè до преференциите на Finder!

3. Алатки за оптимизација: Овој софтвер е опремен со алатки за оптимизација како што се чистење на кешот, отстранување јазични датотеки итн. што ќе помогне да се забрзаат бавните Mac.

4. Отклучени скриени функции: многу скриени функции на OS X стануваат достапни преку оваа апликација, како што се прикажување скриени датотеки/папки, овозможување поддршка за TRIM итн.

5. Едноставни алатки за одржување: оваа апликација вклучува и едноставни алатки за одржување, како што се поправка на дозволи на дискот, обнова на базата на податоци за услуги за лансирање итн.

Како работи?

Користењето на овој софтвер не може да биде полесно! Едноставно преземете го од нашата веб-локација (врска) и инсталирајте го на вашиот Mac. Откако ќе се инсталира, отворете планински измени од папката со апликации. Оттаму изберете која било опција од левата странична лента и изменете ја!

Компатибилност

Оваа апликација работи совршено добро со сите верзии на OS X почнувајќи од 10. 8 (Mountain Lion) до 10. 15 (Каталина).

Заклучок

Ако барате алатка за подобрување на работната површина, лесна за употреба, која ќе помогне да се оптимизираат перформансите додека се отклучуваат скриените функции на macOS, тогаш не гледајте подалеку од „Mountain Tweak“! Без разлика дали е почетник или експерт - секој треба да ја проба оваа апликација!

Целосни спецификации
Издавач Fredrik Wiker
Страница на издавачи http://ifredrik.com/applications/
Датум на издавање 2013-06-11
Датум на додавање 2013-06-11
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Софтвер за измени
Верзија 1.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.8
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 2203

Comments:

Најпопуларни