360Works ScriptMaster for Mac

360Works ScriptMaster for Mac 4.203

Опис

360Works ScriptMaster за Mac е моќен и разноврсен приклучок за FileMaker кој нуди широк опсег на модули за манипулација со датотеки, УРЛ и мрежни услуги, веб-услуги, скриптирање на школка, активирање настан/скрипта и многу други. Овој бесплатен приклучок за општа намена е дизајниран да се интегрира беспрекорно со вашето решение FileMaker и ви обезбедува флексибилност да пренесувате кој било број на влезови, да примате кој било број на излези, да повикувате скрипти на FileMaker и да пристапите до вашите полиња и пресметки на FileMaker од кој било модул.

Со големата библиотека на ScriptMaster со постоечки модули кои се бесплатни со приклучокот, можете лесно да ги автоматизирате сложените задачи во вашето решение FileMaker. Дали треба да манипулирате со датотеки или папки на вашиот компјутер или сервер; испраќање HTTP барања до веб-услуги; извршување на скрипти на школка на Mac OS X или Windows; активираат настани врз основа на специфични услови; или извршувајте други напредни функции - ScriptMaster ве опфати.

Една од клучните придобивки од користењето на ScriptMaster е неговата способност да креира сопствени модули кои одговараат на вашите специфични потреби. 360Works нуди услуги за професионален развој кои можат да ви помогнат да креирате сопствени модули приспособени специјално за вашите деловни барања. Овие сопствени модули може да се користат заедно со постоечките обезбедени од ScriptMaster.

Ако сте запознаени со програмскиот јазик Java, тогаш создавањето модули за проширување ќе ви биде лесно бидејќи им овозможува на корисниците кои го познаваат програмскиот јазик Java да креираат свои модули за проширување. Сепак, дури и ако некој нема познавање за програмскиот јазик Јава, сепак може да ги користи многуте бесплатни претходно вградени приклучоци достапни во ScriptMaster.

Модуларниот дизајн на ScriptMaster им олеснува на програмерите да градат сложени решенија без да мора да пишуваат долг код од нула. Со својот интуитивен интерфејс и моќните функции како што се способностите за активирање скрипти кои им овозможуваат на корисниците да поставуваат активирања врз основа на одредени услови, како на пример кога записот е креиран/изменето/бришено итн., овој приклучок обезбедува ефикасен начин за бизнисите кои гледаат на автоматизирање на нивните процеси во рамките на нивните Решенија за создавање датотеки.

Како заклучок, 360Works Scriptmaster е суштинска алатка за бизнисите кои гледаат на автоматизирање на нивните процеси во рамките на нивните решенија на Filmmaker. Неговиот модуларен дизајн го прави лесен за користење, а истовремено обезбедува моќни функции како што се способности за активирање скрипти кои им овозможуваат на корисниците да поставуваат активирања врз основа на одредени услови, како на пр., кога записот е креиран/изменето/бришено итн., што го прави ефикасен начин за бизнисите кои бараат во автоматизирање на нивните процеси во рамките на нивните решенија за филмаџија.

Целосни спецификации
Издавач 360Works
Страница на издавачи http://www.360works.com
Датум на издавање 2013-06-28
Датум на додавање 2013-06-28
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со бази на податоци
Верзија 4.203
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.5.6 Intel, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања FileMaker 7+
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 298

Comments:

Најпопуларни