Electric Image Animation System for Mac

Electric Image Animation System for Mac 9.1.0

Опис

Electric Image Animation System (EIAS) е моќен софтвер за графички дизајн кој се користи во филмската и телевизиската индустрија повеќе од две децении. EIAS v9 е најновото издание од EIAS3D и ветува дека ќе биде побрз, поробустен и полесен за користење од кога било досега.

Без разлика дали сте долгорочен клиент на EIAS или нов корисник, ќе откриете дека v9 е исто толку моќен колку што е лесен за учење. Со неговото извонредно подобрување на перформансите во постоечките проекти и важните нови функции, EIAS v9 сигурно ќе импресионира.

Клучни карактеристики на електричен систем за анимација на слики за Mac

1. Брзина на рендерирање: Една од најимпресивните карактеристики на EIAS v9 е неговата брзина на рендерирање. Овој софтвер може брзо да прикажува сложени сцени без да го жртвува квалитетот.

2. Квалитет на рендерирање: Квалитетот на рендерот на EIAS v9 е исклучителен. Тој произведува висококвалитетни слики со прецизно осветлување и сенки.

3. Клучни технологии: Најновата верзија на Electric Image Animation System вклучува клучни технологии како што е Global Illumination (GI), која симулира реални светлосни ефекти; Амбиентна оклузија (AO), која додава длабочина на вашите сцени; и Depth-of-Field (DOF), што создава реални ефекти за заматување.

4. Кориснички интерфејс: Интерфејсот на EIAS v9 е дизајниран имајќи ја предвид леснотијата на користење. Тој е интуитивен и лесен за навигација, што го прави идеален и за почетници и за професионалци.

5. Компатибилност: Електричниот систем за анимација на слики поддржува различни формати на датотеки, вклучувајќи ги и датотеките OBJ, FBX, 3DS Max, меѓу другите, што го прави компатибилен со други популарни софтвери за 3D моделирање како Маја или Блендер.

6. Напредни алатки за текстурирање: Со напредните алатки за текстурирање, како што е поддршката за мапирање UV и процедуралните текстури достапни во самиот софтвер, го прави создавањето текстури без напор задача дури и ако не сте запознаени со алатките за графички дизајн.

Кој може да има корист од користење на електричен систем за анимација на слики?

Графичките дизајнери кои работат на филмови или телевизиски емисии ќе откријат дека Електричниот систем за анимација на слики може да им помогне да создадат неверојатни визуелни ефекти брзо и лесно без да се загрозат квалитетот или брзината на изведбата.

Архитектите кои треба да креираат 3D модели исто така можат да имаат корист од користењето на овој софтвер бидејќи им овозможува детално да ги визуелизираат нивните дизајни пред да започне изградбата.

Програмерите на игри кои сакаат да креираат висококвалитетна графика за нивните игри можат да ја користат и оваа група алатки бидејќи имаат пристап до напредни алатки за текстурирање и опции за компатибилност.

Заклучок

Како заклучок, ако барате моќна алатка за графички дизајн што нуди исклучителна брзина и квалитет на рендерирање заедно со напредни алатки за текстурирање, тогаш не гледајте подалеку од Електричен систем за анимација на слики! Без разлика дали сте искусен дизајнер или штотуку почнувате во оваа област - овој софтвер има по нешто за секого!

Целосни спецификации
Издавач EIAS3D
Страница на издавачи http://www.eias3d.com/
Датум на издавање 2013-08-15
Датум на додавање 2013-08-15
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Софтвер за анимација
Верзија 9.1.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.8
Барања 500 MB of RAM recommended 32-bit graphics card
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 3932

Comments:

Најпопуларни