Amaya HTML Editor for Mac

Amaya HTML Editor for Mac 11.4.7

Mac / Amaya Community / 10029 / Целосни спецификации
Опис

Amaya HTML уредник за Mac - врвна алатка за развој на веб

Дали барате моќен и разновиден HTML уредник кој може да ви помогне да креирате и ажурирате документи директно на веб? Не гледајте подалеку од Amaya HTML уредник за Mac! Оваа иновативна алатка беспрекорно ги интегрира функциите на прелистување со можностите за уредување и далечински пристап, обезбедувајќи униформа средина што го прави развојот на веб полесен од кога било досега.

Amaya започна како уредник на HTML + CSS стилски листови, но оттогаш е проширен за да поддржува XML и зголемен број XML апликации како што се семејството XHTML, MathML и SVG. Со Amaya, можете лесно да прикажувате и делумно да уредувате XML документи. И бидејќи е интернационализирана апликација, таа поддржува повеќе јазици за да можете да работите на вашиот омилен јазик.

Но, тоа не е сè - ако исто така треба да управувате со вашата база на податоци MySQL или PostgreSQL, Amaya ве опфати. Можете да инсталирате GUI на базата на податоци како NAVICAT за да го олесните управувањето со вашите бази на податоци.

Тековното издание на Amaya е верзијата 9.52, која е достапна за Linux, Windows и Mac OS X. И најдобро од сè? Тоа е потполно бесплатно!

Клучни карактеристики:

- Беспрекорна интеграција на функциите за прелистување со можности за уредување

- Поддржува уредување на листови со стилови HTML + CSS

- Поддржува XML апликации како што се XHTML семејство, MathML и SVG

- Интернационализирана апликација која поддржува повеќе јазици

- Делумно уредувајте XML документи

- Управувајте со базите на податоци на MySQL или PostgreSQL користејќи NAVICAT GUI

Зошто да изберете Амаја?

1) Лесен за користење интерфејс: корисничкиот интерфејс на Amaya го олеснува создавањето веб-страници со професионален изглед без претходно искуство во веб-развој.

2) Разновидни можности за уредување: без разлика дали работите со листови со стилови HTML + CSS или сложени XML апликации како MathML или SVG, Amaya ги обезбедува алатките што ви се потребни за да ја завршите работата брзо и ефикасно.

3) Беспрекорна интеграција: со беспрекорна интеграција помеѓу функциите за прелистување и можностите за уредување во униформа средина, нема потреба да се префрлате помеѓу различни програми кога работите на вашата веб-локација.

4) Бесплатен и отворен код: за разлика од другите скапи софтверски опции таму кои бараат скапи претплати или такси за лиценци само за да ги користат; овој софтвер е потполно бесплатен!

5) Поддршка за повеќе платформи: Без разлика дали користите системи базирани на Linux како Ubuntu или Debian; Системи базирани на Windows како XP/Vista/7/8/10; Или Apple macOS X оперативен систем – овој софтвер работи беспрекорно на сите платформи!

Заклучок:

Во заклучок; ако барате моќна, но лесна за употреба алатка која ќе ви помогне да го рационализирате вашиот процес на развој на веб, истовремено обезбедувајќи беспрекорна интеграција помеѓу функциите за прелистување и можностите за уредување - не гледајте подалеку од Amaya! Со своите разновидни можности за уредување кои поддржуваат различни програмски јазици, вклучително и XHTML семејство (HTML5), MathML и SVG, меѓу другото, плус поддршка за повеќе платформи низ системи базирани на Linux (Ubuntu/Debian), системи базирани на Windows (XP/Vista/7/8/ 10), Apple macOS X оперативен систем – овој софтвер е совршен избор без разлика дали почетник програмери штотуку го започнува своето патување во создавањето на светска веб-страница ИЛИ искусен ветеран на кој му е потребна сигурна алатка на која може да смета секој ден!

Целосни спецификации
Издавач Amaya Community
Страница на издавачи http://www.w3.org/Amaya
Датум на издавање 2013-09-03
Датум на додавање 2013-09-03
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Java софтвер
Верзија 11.4.7
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 10029

Comments:

Најпопуларни