OpenLink Lite Edition ODBC Driver for MySQL 5.x for Mac

OpenLink Lite Edition ODBC Driver for MySQL 5.x for Mac 6.3

Mac / OpenLink Software / 287 / Целосни спецификации
Опис

OpenLink Lite Edition ODBC Driver за MySQL 5.x за Mac е софтвер со високи перформанси кој обезбедува транспарентен пристап до оддалечените бази на податоци од која било апликација компатибилна со ODBC. Овој деловен софтвер е дизајниран да ги подобри алатките за продуктивност на работната површина, околините за развој на апликации клиент-сервер, алатките за објавување бази на податоци базирани на веб и пакетите за интеграција на компјутерската телефонија.

Со OpenLink Lite Edition ODBC драјвер за MySQL 5.x за Mac, корисниците можат да уживаат во извонредни перформанси и беспрекорно поврзување со далечински бази на податоци. Софтверот поддржува усогласеност со ODBC v1.0 до v3.5 и нуди поддршка на курсорот за лизгање базирана на клиент.

Оваа моќна алатка е идеална за бизниси кои бараат брз и сигурен пристап до нивните податоци. Без разлика дали работите со табели, процесори на текст, пакети за презентации, десктоп бази на податоци или лични организатори - OpenLink Lite Edition ODBC драјвер за MySQL 5.x за Mac ве покрива.

Клучни карактеристики:

- Високи перформанси: OpenLink Lite Edition ODBC драјвер за MySQL 5.x за Mac обезбедува извонредни перформанси при пристап до далечински бази на податоци.

- Транспарентен пристап: Софтверот обезбедува транспарентен пристап до оддалечените бази на податоци од која било апликација компатибилна со ODBC.

- Усогласеност со стандардите: Производот поддржува усогласеност со ODBC Core, Level 1, Level 2 и Extensions стандардите.

- Поддршка на курсорот за лизгање базирана на клиент: Корисниците можат да уживаат во удобноста на поддршката за лизгање курсор базирана на клиент со овој софтвер.

Придобивки:

1) Зголемена продуктивност:

OpenLink Lite Edition ODBC драјвер за MySQL 5.x за Mac ја подобрува продуктивноста со обезбедување беспрекорно поврзување помеѓу апликациите и далечинските бази на податоци. Со примена на оваа алатка, корисниците можат да работат поефикасно без да се грижат за проблеми со пренос на податоци или проблеми со компатибилноста.

2) Подобрено управување со податоци:

Софтверот го поедноставува управувањето со податоците обезбедувајќи единствена точка на пристап до сите ваши извори на податоци. Ова го олеснува ефикасното управување со вашите податоци, истовремено намалувајќи го ризикот од грешки предизвикани од рачно внесување или пренесување информации помеѓу системите.

3) Заштеда на трошоци:

Со користење на OpenLink Lite Edition ODBC драјвер за MySQL 5.x на вашиот Mac уред наместо да купувате скапи сопственички решенија или да ангажирате дополнителни членови на персоналот - можете да заштедите пари додека сеуште уживате во перформансите и сигурноста со висок квалитет.

4) Зголемена флексибилност:

Компатибилноста на производот со различни апликации го олеснува интегрирањето во постоечките работни текови без да се попречуваат операциите или да се бараат опсежни сесии за обука. Оваа флексибилност им овозможува на бизнисите брзо да се прилагодат бидејќи нивните потреби се менуваат со текот на времето.

Технички спецификации:

Барања за оперативен систем:

Mac OS X верзија 10.6 (Snow Leopard), OS X верзија 10.7 (Lion), OS X верзија 10.8 (Mountain Lion), OS X верзија Mavericks (10.9), Yosemite (10.10), El Capitan (10/11)

Поддршка за ODBC верзија:

ODBC v1 до v3

Компатибилност со бази на податоци:

Нови верзии на MySQL Server, вклучувајќи ја и верзијата „MySQL Community Server“ Верзија „8“

Заклучок:

Како заклучок, OpenLink Lite Edition ODBC Driver For MYSQL е одличен избор ако сакате да ја подобрите продуктивноста во вашето деловно опкружување, а истовремено да заштедите трошоци за скапи сопственички решенија или дополнителни плати на членовите на персоналот што се бараат поинаку! Со својата беспрекорна поврзаност помеѓу апликациите и далечинските бази на податоци, заедно со неговата компатибилност на различни платформи и оперативни системи - оваа алатка ќе помогне да се насочат работните текови, така што секој што е вклучен во управувањето со информациите за компанијата има лесен пристап во секое време!

Целосни спецификации
Издавач OpenLink Software
Страница на издавачи http://www.openlinksw.com/
Датум на издавање 2013-11-04
Датум на додавање 2013-11-04
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со бази на податоци
Верзија 6.3
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.5 Intel
Барања Mac OS X 10.5 or later, InteliODBC Frameworks (included) ODBC compliant client applicationtarget MySQL instance
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 287

Comments:

Најпопуларни