MacGPS Pro for Mac

MacGPS Pro for Mac 10.1

Mac / James Associates / 9127 / Целосни спецификации
Опис

MacGPS Pro за Mac е моќен едукативен софтвер кој ви овозможува да комуницирате со GPS приемници и да ја гледате вашата позиција на дигитални мапи и наутички карти. Овој софтвер е дизајниран специјално за корисници на Mac кои бараат лесна за употреба алатка која ќе им помогне да се движат низ светот.

Со MacGPS Pro, можете да увезувате мапи од широк спектар на извори во следните формати: TIFF (TIF), JPEG (JPG), GIF, PNG, PICT, BMP, Photoshop (PSD), PDF и ECW. Ова значи дека можете лесно да пристапите до сите ваши омилени мапи и графикони без да се грижите за проблеми со компатибилноста.

Покрај увозот на веќе постоечки мапи и графикони, MacGPS Pro исто така ви овозможува рачно да ги калибрирате и увезувате мапи што сами ги скенирате. Оваа функција е особено корисна ако имате специфична карта или графикон што не е достапна во кој било друг формат.

Една од најимпресивните карактеристики на MacGPS Pro е неговата способност да увезува наутички карти во формат Maptech BSB (v.1, v.2, v.3, v.4, v.5). Ова го прави идеална алатка за морнарите на кои им требаат точни информации за навигација додека се на море.

MacGPS Pro поддржува влез NMEA 0183 од сите уреди со сериски приклучоци, како и Bluetooth и USGlobalSat USB приемници. Ова значи дека без разлика до кој тип на GPS приемник имате пристап; овој софтвер ќе може беспрекорно да комуницира со него.

Друга одлична карактеристика на MacGPS Pro е неговата способност графички да генерира и уредува точки, правци и траки за двонасочен пренос помеѓу вашиот Mac компјутер и многу сериски приклучоци или USB приемници Garmin и Magellan.

Ако сте некој кој сака да користи Google Earth како дел од вашиот процес на навигација; тогаш овој софтвер ве опфати! Разменува податоци со Google Earth за да може да се пристапи до сите ваши важни информации од една централна локација.

За оние кои уживаат во geocaching; овој софтвер исто така увезува Waypoints од датотеките Geocaching за да може да се гледаат заедно со други навигациски податоци на истата карта или графикон.

Конечно; ако интероперабилноста со други GPS програми е важна за вас, тогаш бидете сигурни бидејќи овој софтвер увезува/извезува патни точки, маршрути и траки во GPX формат на размена што го користат други GPS програми што им олеснува на корисниците на различни платформи беспрекорно да ги споделуваат своите навигациски податоци

MacGPS Pro покажува дури и висински профили што го олеснува планирањето на маршрутите над ридскиот терен од кога било досега!

И последно, но не и најмалку важно - печатење! Со само еден клик, корисниците можат да ги испечатат своите омилени мапи директно од самата апликација!

Севкупно; Силно препорачуваме да го пробате MacGPS Pro ако се движите низ непозната територија без разлика дали се на копно или на море!

Целосни спецификации
Издавач James Associates
Страница на издавачи http://www.macgpspro.com
Датум на издавање 2013-11-12
Датум на додавање 2013-11-12
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за мапи
Верзија 10.1
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Macintosh, Mac OS X 10.4, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.5 Intel
Барања None
Цена $59.99
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 9127

Comments:

Најпопуларни