Swar Studio Recorder for Mac

Swar Studio Recorder for Mac 1.0.2

Опис

Swar Studio Recorder за Mac е моќен и разновиден софтвер за снимање глас кој ви овозможува лесно да креирате висококвалитетни аудио снимки. Без разлика дали сте професионален музичар, подкастер или само некој што сака да пее, Swar Studio Recorder има се што ви треба за да го снимите вашиот глас и да го претворите во ремек-дело.

Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции, Swar Studio Recorder го олеснува снимањето, уредувањето, мешањето и извозот на вашите аудио датотеки. Софтверот поддржува аудио снимање со повеќе чекори што значи дека можете да снимате различни делови од вашата песна одделно, а потоа да ги комбинирате подоцна. Оваа функција е особено корисна ако сакате да додадете хармонии или други вокални ефекти на вашите снимки.

Покрај моќните способности за снимање, Swar Studio Recorder вклучува и низа алатки за уредување кои ви овозможуваат фино да ги прилагодите вашите снимки додека не звучат совршено. Можете да ги прилагодите нивоата на јачина на звук на поединечни песни, да додавате реверб или други ефекти, да ги отсечете несаканите делови од снимката и многу повеќе.

Една од најистакнатите карактеристики на Swar Studio Recorder е неговиот караоке панел кој ги прикажува стиховите на секоја песна во синхронизација со музиката. Ова им олеснува на пејачите да ги следат нивните омилени песни без претходно да ги запаметат сите зборови.

Друга одлична карактеристика на Swar Studio Recorder е неговата поддршка за извоз на компресирани аудио датотеки како MP3. Ова значи дека можете лесно да ги споделувате вашите снимки онлајн или да ги префрлите на преносни уреди без да заземате премногу простор за складирање.

Генерално, ако барате доверлив и лесен софтвер за снимање глас кој нуди напредни функции по прифатлива цена, тогаш не гледајте подалеку од Swar Studio Recorder за Mac!

Преглед

Како светло издание на Swar Studio, Swar Studio Recorder за Mac нуди достапни функции за снимање, мешање и уредување звук. Доаѓа со различни ефекти и можност за извоз на аудио датотеки, како и со „караоке панел“.

Добрите

Доволно пристојни карактеристики: и покрај тоа што е бесплатен, Swar Studio Recorder за Mac доаѓа со многу функции, поддржувајќи аудио снимање во повеќе чекори, извоз на компресирани аудио датотеки, стерео снимање и неколку аудио ефекти.

Дополнително поставување на латентност: делот „Дополнителна латентност“ под „Опции“ ви овозможува да поставите (во милисекунди) одредено ограничување за латентност. Изборот на вистинската вредност за ставање овде може да биде претпоставка до одреден степен, но подобро е отколку воопшто да ја немате опцијата. Поставката за латентност е особено корисна за гласовни повици што треба прецизно да се измешаат.

Панел за караоке: Веќе не мора да отворате друга апликација за текстот. Текстовите може дури и да се блеснат во „караоке стил“, за да можете да бидете водени со вистинскиот тајминг.

Конс

Потребен е енкодер за извоз на MP3: за да можете да извезете снимка како MP3, прво треба да добиете MP3 енкодер. Целосните детали за интегрирање на енкодерот со апликацијата се во датотеката за помош.

Нема вградени ефекти: додека апликацијата поддржува звучни ефекти и може да ги користи во формати VST или Audio Unit, вие мора да користите свои бидејќи не се вклучени со инсталацијата.

Крајна линија

Swar Studio Recorder се чувствува достапен и произведува одличен севкупен квалитет на звукот. Сепак, недостатокот на лесно поставен систем за извоз на MP3 може да биде голем недостаток за вас, особено ако се земе предвид дека друг сличен софтвер може веднаш да емитува снимки како MP3.

Целосни спецификации
Издавач Swar Systems
Страница на издавачи http://www.swarsystems.com
Датум на издавање 2014-02-07
Датум на додавање 2014-02-07
Категорија Забавен софтвер
Под категорија Музички софтвер
Верзија 1.0.2
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.5 Intel
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 682

Comments:

Најпопуларни