FStream for Mac

FStream for Mac 1.4.9

Опис

FStream за Mac: Врвен слушател и рекордер на веб-радио

Дали сте љубител на музика кој ужива да слушате веб-радио станици? Дали сакате да ги снимате вашите омилени емисии и да ги слушате подоцна? Ако одговорот е да, тогаш FStream за Mac е совршен софтвер за вас. FStream е мал софтвер за слушање/снимач на WebRadio кој ви овозможува лесно да слушате и снимате вебрадио.

FStream поддржува различни аудио формати како што се OGG Vorbis (преку HTTP), AAC/AAC+ (преку HTTP), MP3 (преку HTTP), WMA (преку MMS/MMSH - ASF) аудио формат. Исто така, ги кодира преносите на MP3, AAC, AIFF, WAV. Со FStream, можете лесно да ги препознаете плејлистите M3U, PLS, ASX и да пристапите до претходно избраните списоци како ShoutCast и SourceMac.

Една од најдобрите карактеристики на FStream е неговото силно препознавање на стримови како што се IceCast и ShoutCast. Ова значи дека може лесно да открие кој било достапен поток од овие извори без никакви проблеми.

FStream исто така има поддршка за Apple Remote што им олеснува на корисниците да ја контролираат репродукцијата на музика од далечина. Оваа функција е корисна кога сте зафатени со други работи, но сепак сакате да уживате во вашите омилени мелодии.

Друга одлична работа за FStream е тоа што користи многу малку процесор, што значи дека нема да го забави вашиот компјутер додека работи во заднина. Ова го прави идеален за корисници кои имаат ниски компјутери или лаптопи.

Интерфејсот на Fstream е едноставен, но приспособлив, што значи дека корисниците можат лесно да го прилагодат изгледот и чувството на софтверот според нивните преференции. Софтверот е дизајниран имајќи ги предвид и почетните и напредните корисници, така што секој може да го користи без никакви тешкотии.

Како заклучок, ако барате сигурен софтвер за слушател/снимач на веб-радио со одлични карактеристики како што се силно препознавање на стримови, поддршка за различни аудио формати вклучувајќи и можности за кодирање, тогаш не гледајте подалеку од Fstream за Mac!

Преглед

FStream е бесплатна апликација која брзо се стартува за слушање и снимање интернет радио. Ако не сакате да отворате iTunes или некоја друга пополно опремена апликација кога репродуцирате интернет радио, FStream може да биде добра алтернатива - а неговиот многу мал отпечаток на ресурси може да ви помогне да избегнете проблеми со мрежата понекогаш предизвикани од повеќе надуени апликации. Оваа апликација има тенок, ненаметлив интерфејс, а можете дури и да ја стартувате директно од лентата со мени. FStream може да репродуцира OGG Vorbis, AAC/AAC+, MP3 и WMA и може да ракува со MMS преку HTTP, како и со плејлисти M3U, PLS и ASX. Може да снима и на MP3, AIFF, AAC и WAV.

FStream доаѓа однапред вчитан со станици Shoutcast и iTunes, заедно со соодветно континентален избор од инди-францускиот програмер на FStream. FStream, исто така, доаѓа со убави мали додатоци, како што се поддршка за известувања за Growl и Apple Remote, можност за изговарање на името и ознаките за станицата и опција за исклучување на звукот на станицата или за паузирање за промена на времето. Не е изненадувачки за ваква апликација DIY, FStream е сè уште малку груб околу рабовите, со некои погрешно напишани дијалог-кутија и повремена непредвидливост, но успева во својата основна цел и нуди добра вредност.

Целосни спецификации
Издавач SourceMac
Страница на издавачи http://www.sourcemac.com
Датум на издавање 2014-03-14
Датум на додавање 2014-03-14
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Медиа плеери
Верзија 1.4.9
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 15583

Comments:

Најпопуларни