VirusTotal Mac OS X Uploader for Mac

VirusTotal Mac OS X Uploader for Mac 1.1

Опис

За да поставите датотека на VirusTotal, можете да ја посетите домашната страница и да ја користите главната форма за скенирање на датотеки. Можете да го олесните овој процес со помошната алатка VirusTotal Mac OSX Uploader. Откако ќе го инсталирате, можете едноставно да влечете и испуштате датотеки и апликации во него за да ги скенирате со преку 50 антивирусни решенија.

Преглед

VirusTotal Uploader за Mac ги поставува вашите датотеки и потоа ги скенира за вируси и малициозен софтвер, користејќи десетици скенери од својот сервер.

Добрите

Детални информации: VirusTotal Uploader е корисен не само за брзо поставување датотеки на VirusTotal, туку и за прикажување на контролната сума Md5 за секоја датотека и целосниот директориум за патеки.

Лесно користење: VirusTotal не се обидува да изгледа фенси или елегантно. Сепак, неговата функционалност работи како што се рекламира. Само повлечете и пуштете датотека во прозорецот и престо.

Конс

Минимално скенирање: VirusTotal скенира само околу четири датотеки истовремено, што може да изгледа ниско кога скенирате голем обем на папки и апликации.

Ограничена употреба: иако апликацијата VirusTotal го отстранува чекорот за поставување од веб-верзијата, сепак сте принудени да ја посетите веб-локацијата за целосен извештај за скенирање. Тоа навистина не заштедува толку многу време.

Крајна линија

Иако не е голема заштеда на времето во споредба со веб-апликацијата VirusTotal, VirusTotal Uploader за Mac заштедува време за оние кои поставуваат апликации и датотеки во поголеми серии. VirusTotal беше доверлив извор за скенирање на датотеки со мноштво извори на Windows, а најновата верзија на Mac треба да помогне да се зголеми базата на податоци со резултати од скенирање, така што корисниците на Mac можат да почнат да гледаат подобрена листа на резултати за вообичаените апликации за Mac.

Целосни спецификации
Издавач VIRUSTOTAL
Страница на издавачи https://www.virustotal.com
Датум на издавање 2014-05-28
Датум на додавање 2014-05-28
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Антивирусен софтвер
Верзија 1.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.9
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 647

Comments:

Најпопуларни