Pidgin for Mac

Pidgin for Mac 2.14.1

Опис

Pidgin за Mac е моќна програма за инстант пораки која ви овозможува да се најавите на повеќе мрежи за разговор истовремено. Компатибилен е со широк опсег на мрежи за разговор, вклучувајќи AIM, ICQ, Google Talk, Jabber/XMPP, MSN Messenger, Yahoo!, Bonjour, Gadu-Gadu, IRC, MXit и многу други. Pidgin е напишан во C и многу ги користи GLib и GTK+.

Со Pidgin за Mac инсталиран на вашиот компјутер или лаптоп кој работи на macOS оперативен систем (OS), можете лесно да се поврзете со пријателите и семејството преку различни мрежи за разговор без да мора да се префрлате помеѓу различни апликации. Овој софтвер обезбедува лесен за користење интерфејс кој ви овозможува да управувате со сите ваши разговори од едно место.

Една од клучните карактеристики на Pidgin за Mac е неговата способност да поддржува повеќе протоколи надвор од кутијата. Ова значи дека не мора да инсталирате никакви дополнителни приклучоци или додатоци за да ги користите со популарни мрежи за разговор како Google Talk или Yahoo! Гласник. Едноставно внесете ги вашите ингеренции за најавување и започнете да разговарате веднаш.

Друга одлична карактеристика на Pidgin за Mac е неговата поддршка за пренос на датотеки. Можете лесно да испраќате датотеки како фотографии или документи директно преку апликацијата без да мора да се префрлате помеѓу различни програми.

Pidgin нуди и напредни опции за прилагодување кои им овозможуваат на корисниците да го персонализираат своето искуство според нивните преференции. Можете да го прилагодите изгледот и чувството на апликацијата со избирање од различни теми достапни на интернет.

Покрај графичкиот кориснички интерфејс (GUI) на Pidgin, има и Finch - програма за инстант пораки од командната линија која ви овозможува истовремено да се најавувате во сметки на повеќе мрежи за разговор исто како што тоа го прави Pidgin, но користејќи само команди базирани на текст наместо елементи на GUI како копчиња или менија. Finch користи библиотека ncurses наместо GTK+ што ја користи Pidgin, така што има помалку зависност од неговиот графички колега што го прави идеален избор ако барате лесно решение.

Севкупно, ако барате програма за размена на инстант пораки што е лесна за употреба која поддржува повеќе протоколи надвор од кутијата додека обезбедува напредни опции за прилагодување, тогаш не гледајте подалеку од Pidgin за Mac!

Целосни спецификации
Издавач Pidgin
Страница на издавачи http://www.pidgin.im/
Датум на издавање 2020-06-15
Датум на додавање 2020-06-15
Категорија Комуникации
Под категорија Разговор
Верзија 2.14.1
Барања за ОС Mac OS X 10.11, macOS 10.15, Mac OS X 10.9, macOS 10.14, macOS 10.12, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.7, Macintosh, macOSX (deprecated), Mac OS X 10.8, macOS 10.13
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 3523

Comments:

Најпопуларни