DateControl for Mac

DateControl for Mac 8.2

Mac / Einhugur Software / 532 / Целосни спецификации
Опис

DateControl за Mac е моќна алатка за развивачи која ви овозможува лесно да креирате избирач на датуми. Овој REALbasic контролен приклучок е дизајниран да им помогне на програмерите да создадат интуитивни и кориснички интерфејси за нивните апликации. Со DateControl, можете да прикажувате датуми во различни формати, вклучувајќи mm.dd.yyyy, dd.mm.yyyy или режим на формат SQL.

Една од клучните карактеристики на DateControl е неговата способност да поддржува „NULL“ датуми или без избор. Ова значи дека корисниците можат да го остават празно полето за датум доколку не сакаат да изберат одреден датум. Оваа функција им олеснува на програмерите да креираат флексибилни и кориснички интерфејси кои ги задоволуваат потребите на нивните корисници.

Друга одлична карактеристика на DateControl е неговата компатибилност со различни оперативни системи. Контролата користи автоматска контрола на Windows на системите на Windows и природно прикажување теми на системите MacOS X и Linux. Ова осигурува дека вашата апликација изгледа одлично на која било платформа, обезбедувајќи постојано корисничко искуство на сите уреди.

DateControl нуди и приспособливи поставки кои ви дозволуваат да го приспособите изгледот и однесувањето на контролата според вашите преференции. Можете да изберете од различни шеми на бои, фонтови и стилови за да одговараат на дизајнерскиот јазик на вашата апликација.

Дополнително, DateControl доаѓа со сеопфатна документација која обезбедува детални инструкции за тоа како ефективно да го користите приклучокот. Без разлика дали сте искусен програмер или штотуку започнувате со развој на софтвер, оваа документација ќе ви помогне брзо да ја ажурирате брзината за да можете веднаш да започнете со користење на DateControl.

Генерално, ако барате доверлив и лесен за користење приклучок за избирање датум за вашите REALbasic апликации на Mac OS X или Linux системи, тогаш не гледајте подалеку од DateControl! Со своите моќни карактеристики и интуитивни можности за дизајн на интерфејс, сигурно ќе го олесни развојот на апликациите од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач Einhugur Software
Страница на издавачи http://www.einhugur.com/index.html
Датум на издавање 2020-06-15
Датум на додавање 2020-06-15
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 8.2
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 532

Comments:

Најпопуларни