Enigmail for Mac

Enigmail for Mac 2.1.6

Mac / Project : Omega / 1035 / Целосни спецификации
Опис

Enigmail за Mac е моќен комуникациски софтвер кој им овозможува на корисниците пристап до функциите за автентикација и шифрирање обезбедени од GnuPG. Овој софтвер е продолжување на клиентот за пошта на Mozilla/Netscape и Mozilla Thunderbird, што им олеснува на корисниците да ги обезбедат своите е-пошта комуникации.

Со Enigmail, можете лесно да ги шифрирате вашите е-пошта користејќи OpenPGP стандард, осигурувајќи дека само наменетиот примач може да ги чита вашите пораки. Оваа функција е особено корисна за бизниси и поединци кои треба да испраќаат чувствителни информации преку е-пошта.

Покрај шифрирањето, Enigmail обезбедува и дигитални потписи кои им овозможуваат на примателите да ја потврдат автентичноста на вашите е-пошта. Оваа функција гарантира дека вашите е-пошта не се манипулирани за време на преносот и помага да се спречат напади на фишинг.

Enigmail е лесен за инсталирање и користење, што го прави достапен дури и за оние кои не се запознаени со технологијата. Софтверот беспрекорно се интегрира со клиентите за пошта Mozilla/Netscape и Mozilla Thunderbird, обезбедувајќи познат интерфејс за корисниците.

Една од клучните придобивки на Enigmail е неговата компатибилност со различни оперативни системи вклучувајќи Mac OS X 10.9 или понови верзии. Ова значи дека можете да го користите овој софтвер на кој било уред со овие оперативни системи без никакви проблеми со компатибилноста.

Друга предност на Enigmail е неговата природа со отворен код што им овозможува на програмерите да придонесат за подобрувања на кодот или поправени грешки по потреба. Ова осигурува дека софтверот останува ажуриран со новите безбедносни закани или пропусти во GnuPG.

Enigmail исто така нуди напредни функции како што е управување со клучеви што им овозможува на корисниците безбедно да управуваат со нивните јавни клучеви. Корисниците можат да креираат нови клучеви или да увезуваат постојни од други извори како што се серверите за клучеви PGP.

Севкупно, Enigmail за Mac е одличен избор ако сакате сигурна алатка за комуникација која обезбедува робусни способности за шифрирање, а притоа останува погодна за корисниците. Без разлика дали сте поединец кој бара приватност во комуникацијата со е-пошта или бизнис на кој му требаат безбедни решенија за пораки, овој софтвер ве опфати!

Целосни спецификации
Издавач Project : Omega
Страница на издавачи http://www.ProjectOmega.org
Датум на издавање 2020-06-15
Датум на додавање 2020-06-15
Категорија Комуникации
Под категорија Софтвер за е-пошта
Верзија 2.1.6
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 1035

Comments:

Најпопуларни