MakeiPhoneRingtone for Mac

MakeiPhoneRingtone for Mac 1.3.5

Mac / Rogue Amoeba Software / 43746 / Целосни спецификации
Опис

MakeiPhoneRingtone за Mac: Врвен софтвер за забава за корисниците на iPhone

Дали сте уморни од истите стари мелодии на вашиот iPhone? Дали сакате да го приспособите вашиот телефон со уникатни и персонализирани мелодии? Не гледајте подалеку од MakeiPhoneRingtone за Mac, врвниот софтвер за забава за корисниците на iPhone.

Со MakeiPhoneRingtone, можете лесно да креирате сопствени мелодии од која било аудио датотека AAC. Едноставно повлечете и пуштете ги омилените песни или аудио клипови на оваа мала апликација и тие ќе се појават во картичката „Рингтонови на iPhone“. Синхронизирајте го вашиот iPhone со iTunes и Voila! Вашите нови сопствени рингтонови се подготвени за употреба.

Но, што го издвојува MakeiPhoneRingtone од другите софтвери за правење мелодии? За почеток, неверојатно е лесен за употреба. Не ви е потребна никаква техничка експертиза или посебни вештини за да креирате сопствени мелодии со оваа апликација. Се што ви треба е неколку минути слободно време и желба да го персонализирате телефонот.

Друга одлична карактеристика на MakeiPhoneRingtone е неговата компатибилност со кој било уредник AAC. Иако се надеваме дека ќе го користите нашиот сопствен уредник Fission (што мислиме дека е прилично одличен), можете да користите и кој било друг уредувач што поддржува AAC-датотеки. Ова значи дека без разлика кој софтвер за уредување го претпочитате, MakeiPhoneRingtone ќе работи беспрекорно со него.

И да не заборавиме на големината на оваа апликација - таа е мала! Со големина од само неколку мегабајти, MakeiPhoneRingtone нема да зазема многу простор на вашиот компјутер и нема да ги забави неговите перформанси. Плус, таа е достапна исклучиво за корисници на Mac - па ако сте љубител на Apple (или обожавател), оваа апликација е совршена за вас.

Но, можеби најдоброто нешто за MakeiPhoneRingtone е колку е забавно да се користи. Создавањето прилагодени тонови на ѕвонење ви овозможува креативно да се изразувате и да додадете одредена личност на вашиот телефон. Без разлика дали се работи за фрагмент од вашата омилена песна или смешен звучен ефект, секој пат кога некој ќе слушне некој од вашите прилагодени мелодии ќе знае дека е уникатно ваш.

Па зошто да се задоволите со здодевни стандардни мелодии кога можете да создадете нешто навистина уникатно со MakeiPhoneRingtone? Преземете го овој неверојатен софтвер за забава денес и почнете да го персонализирате вашиот телефон како никогаш досега!

Преглед

MakeiPhoneRingtone е бесплатна алатка која може да ги конвертира незаштитените AAC датотеки во мелодии за вашиот iPhone. Меѓутоа, бидејќи iPhone ги ограничува мелодиите на 40 секунди или помалку, прво ќе треба да користите посебна апликација за уредување аудио за да ги скратите повеќето песни на прифатлива должина - и, доколку е потребно, да ја користите таа апликација или iTunes за да ја конвертирате песната во датотека AAC. (Ако се обидете да конвертирате подолга датотека, дијалогот за грешка ќе препорача Fission, од развивачите на MakeiPhoneRingtone, но секоја слична апликација ќе работи.)

Откако ќе имате датотека со соодветна должина и формат, оваа алатка е исклучително едноставна. Само повлечете ја датотеката на MakeiPhoneRingtone и тонот на ѕвонење ќе се појави во вашиот iTunes под Ringtones, кој потоа ќе се појави на вашиот iPhone по следната синхронизација. Оваа најнова верзија поправа проблем со менито за помош на MakeiPhoneRingtone.

Целосни спецификации
Издавач Rogue Amoeba Software
Страница на издавачи http://www.rogueamoeba.com
Датум на издавање 2014-09-24
Датум на додавање 2014-09-24
Категорија Забавен софтвер
Под категорија Музички софтвер
Верзија 1.3.5
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.5 Intel, Mac OS X 10.6 Intel
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 43746

Comments:

Најпопуларни