vmCLIpboard for Mac

vmCLIpboard for Mac 2014 Release 3.1

Mac / F.W.Roller & Associates / 90 / Целосни спецификации
Опис

Ако сте моќен корисник или администратор на VMware, знаете колку е важно да ги имате на располагање вистинските алатки. Тоа е местото каде што доаѓа vmCLIpboard - моќна софтверска алатка која ви помага да изградите, управувате и автоматизирате извршувањето на командите на VMware CLI со лесен за користење GUI што работи природно на Windows, OS X и Linux.

Со vmCLIpboard, можете да изградите сложени VMware CLI команди со само неколку кликања на глувчето. Нема повеќе да пишувате долги командни низи - едноставно изберете ги опциите што ви се потребни од интуитивниот интерфејс и оставете vmCLIpboard да го направи останатото.

Една од најкорисните карактеристики на vmCLIpboard е неговата способност за лесно подигнување, рестартирање или исклучување на виртуелните машини. Без разлика дали треба да го извршите ова дејство на само неколку VM или илјадници одеднаш, vmCLIpboard го прави едноставно и ефикасно.

Друга одлична карактеристика е масовното копирање датотеки на вашите виртуелни машини. Без разлика дали се работи за документи, апликации или кој било друг тип на датотеки, едноставно изберете што сакате да го копирате и дозволете vmCLIpboard да се справи со останатото.

Треба да извршите апликација на повеќе виртуелни машини? Нема проблем - со функцијата за извршување на повеќе VM на vmCLIpboard, тоа е лесно како пита. И ако треба да направите снимки од сите ваши виртуелни машини за резервни цели или други причини, vmCLIpboard ве опфати и таму.

Но, тоа не е сè - со vmCLIpboard, можете исто така да ги проверите вашите виртуелни машини за какви било апликации или услуги/демони што треба да работат, но не се. И ако има какви било проблеми со вашите виртуелни дискови (како што е корупција), без грижи - користете ја функцијата за поправка на дискот на vmCLIpboard за да ги поправите за кратко време.

И ако вашите виртуелни дискови се полни? Ниту не е проблем - проширете ги без напор користејќи уште една од функциите на vmClipboard!

vmClipboard поддржува неколку различни API, вклучувајќи VMware VIX API и VMware виртуелен развој на дискови; Поддршката за дополнителни API како што се Open Virtualization Format Tool и vSphere Command-Line Interface во моментов се развива!

Накратко: ако управувањето со повеќе VM е дел од она што го сочинува вашиот секојдневен работен живот, тогаш не гледајте подалеку од оваа моќна алатка! Со својот интуитивен интерфејс и широкиот опсег на функции дизајнирани специјално за моќни корисници како вас – управувањето со дури и големи броеви станува многу полесно!

Целосни спецификации
Издавач F.W.Roller & Associates
Страница на издавачи http://fwRoller.com
Датум на издавање 2014-10-20
Датум на додавање 2014-10-20
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Специјализирани алатки
Верзија 2014 Release 3.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 90

Comments:

Најпопуларни