SecureCRT for Mac

SecureCRT for Mac 7.3

Mac / VanDyke Software / 2457 / Целосни спецификации
Опис

SecureCRT за Mac е моќен мрежен софтвер кој обезбедува цврста емулација на терминали, безбеден далечински пристап, пренос на датотеки и тунелирање на податоци со напредно управување со сесиите и автоматизација. Овој софтвер е дизајниран да им помогне на корисниците да пристапат до низа мрежни уреди преку SSH1, SSH2, Telnet, Telnet/SSL, Сериски и други протоколи со автентикација преку лозинка, јавен клуч, сертификат X.509 Kerberos v5 преку GSSAPI и интерактивна тастатура.

Со напредните можности за шифрирање на SecureCRT за Mac, како што се AES-CTR шифрите на Twofish Blowfish 3DES RC4, корисниците можат да се уверат во највисоко ниво на безбедност при далечински пристап до нивните мрежни уреди. Високо-продуктивниот интерфејс заштедува време со клонирани сесии со јазичиња/плочки за стартување на повеќе сесии, управувач со сесии со можност за приклучување, лента со копчиња за повторени команди и мапирани клучеви.

Опциите за прилагодување на сесиите вклучуваат курсори за фонтови со именувани сесии и заштитен ѕид и шеми на бои. Папката со лични податоци овозможува посебно складирање на ингеренциите за најавување додека автоматското печатење на Emacs режим SOCKS заштитниот ѕид поддржува пренос на датотеки преку SFTP Zmodem Xmodem Ymodem Kermit се сите поддржани функции.

SecureCRT за Mac поддржува и VT100/102/220 ANSI SCO ANSI Wyse 50/60 Xterm Linux конзола емулации - сите со ANSI шеми на бои и бои. Поддршката за Уникод вклучува множества на знаци од повеќе јазици редослед на читање со повеќе бајти знаци од десно кон лево.

Можностите за скриптирање вклучуваат поддршка за скрипти за најавување за скрипти за скрипти за ActiveX јазици за скрипт вграден во Python, меѓу другото, што го олеснува автоматизирањето на повторувачките задачи или креирањето прилагодени работни текови прилагодени на вашите специфични потреби.

30-дневната целосно функционална евалуација вклучува пристап до техничка поддршка што гарантира дека ги имате потребните ресурси за брзо да започнете без никакви проблеми или фрустрации. Без разлика дали сте ИТ професионалец во потрага по сигурна алатка за далечинско управување со вашите мрежни уреди или едноставно некој што сака мир на умот што доаѓа со знаење дека вашите податоци се безбедни SecureCRT за Mac има сè што ви треба во еден практичен пакет!

Целосни спецификации
Издавач VanDyke Software
Страница на издавачи http://www.vandyke.com/
Датум на издавање 2014-10-23
Датум на додавање 2014-10-29
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Мрежни алатки
Верзија 7.3
Барања за ОС Mac OS X 10.10/10.5 Intel/10.7/10.8/10.9
Барања None
Цена $99
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 2457

Comments:

Најпопуларни