Clay Modelling for Kids for Mac

Clay Modelling for Kids for Mac 1.1

Mac / Elky Entertainment / 70 / Целосни спецификации
Опис

Clay Modeling for Kids for Mac е забавна и едукативна игра која ги поканува децата да ја истражат својата креативност со правење глинени скулптури од морски, диви и домашни животни. Овој софтвер е совршен за родители кои сакаат да поминуваат квалитетно време со своите деца, истовремено помагајќи им да развијат важни вештини како што се моторни вештини, логика, креативност и независност.

Со Clay Modeling for Kids, можете да обликувате заедно со вашите деца или да ја користите апликацијата за да ги забавувате додека сте зафатени. Апликацијата е толку лесна што дури и малите деца можат да ја користат сами. Ова значи дека можете да имате мир на умот знаејќи дека вашето дете се забавува во безбедно опкружување.

Една од клучните карактеристики на Clay Modeling for Kids е нејзиниот ефикасен метод на учење кој го развил професионален скулптор во текот на 10-годишното искуство во работењето со деца од предучилишна возраст и раноодделенци. Лекциите се дизајнирани да бидат лесни за следење и чекор-по-чекор, така што децата можат да учат со свое темпо без да се чувствуваат преоптоварени.

Софтверот доаѓа со 15 лекции кои ги учат децата како да прават смешни мали животни користејќи глина. Секоја лекција вклучува шарени висококвалитетни слики и видео инструкции кои им олеснуваат на децата да ги следат. Интерфејсот е едноставен и интуитивен што значи дека дури и малите деца ќе можат да се движат низ апликацијата без никакви тешкотии.

Моделирањето со глина за деца не е само забава; се работи и за поттикнување на креативноста и имагинацијата кај децата. Со измислување приказни од глина заедно, родителите можат да помогнат да се стимулираат нови идеи во умот на своето дете, а истовремено градат доверба во нивните способности.

Севкупно, Clay Modeling For Kids за Mac е одличен избор за родители кои сакаат да поминуваат квалитетно време со своите деца, истовремено помагајќи им да развијат важни вештини како што се моторни вештини, логика, креативност и независност. Со својот ефикасен метод на учење, шарени висококвалитетни слики и видео инструкции, едноставен дизајн на интерфејс - овој софтвер обезбедува привлечно искуство и за моментите на поврзување родител-дете, како и за независно време за играње!

Целосни спецификации
Издавач Elky Entertainment
Страница на издавачи http://elkygames.com/en/projects/applikekids/
Датум на издавање 2014-11-01
Датум на додавање 2014-11-01
Категорија Игри
Под категорија Детски игри
Верзија 1.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.9
Барања None
Цена $2.99
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 70

Comments:

Најпопуларни