OnyX (Mavericks) for Mac

OnyX (Mavericks) for Mac 2.9.1

Mac / Titanium's Software / 207009 / Целосни спецификации
Опис

OnyX е моќна и разновидна алатка дизајнирана специјално за корисници на Mac. Тоа е мултифункционална алатка која ви овозможува да извршувате различни задачи поврзани со одржување, конфигурација и оптимизација на системот. Со OnyX, можете лесно да го потврдите стартниот диск и структурата на неговите системски датотеки, да извршувате разни задачи за одржување на системот, да ги конфигурирате скриените параметри на Finder, Dock, Spotlight и некои од сопствените апликации на Apple.

Овој софтвер е категоризиран под Utilities & Operating Systems на нашата веб-локација. Дизајниран е да им помогне на корисниците на Mac да ги одржуваат своите системи непречено, обезбедувајќи им интерфејс лесен за користење што им овозможува да извршуваат различни задачи без никакви проблеми.

Една од најзначајните карактеристики на OnyX е неговата способност да го потврди стартниот диск и структурата на неговите системски датотеки. Оваа функција осигурува дека дискот за стартување на вашиот Mac е во добра состојба и нема какви било грешки или проблеми што подоцна може да предизвикаат проблеми.

Покрај оваа функција, OnyX на корисниците им обезбедува и низа други алатки за одржување на системот. Овие алатки вклучуваат чистење на кешот, отстранување на непотребни датотеки и папки кои може да станат незгодни со текот на времето.

Друга одлична карактеристика што ја нуди OnyX е неговата способност да конфигурира скриени параметри во Finder, Dock, Spotlight како и некои апликации на Apple. Ова значи дека можете да ги приспособите поставките на вашиот Mac според вашите преференции без да морате да поминувате низ сложени процеси или да користите софтвер од трета страна.

OnyX исто така нуди напредни функции како што се обновување на бази на податоци за Mail.app или индексирање Spotlight што може значително да помогне да се подобрат перформансите ако овие бази на податоци се оштетени или оштетени со текот на времето.

Општо земено, Onyx обезбедува се-во-едно решение за одржување на здравјето на вашиот Mac додека го одржува оптимизиран во секое време.

Клучни карактеристики:

1) Потврдете го дискот за стартување

2) Извршете различни задачи

3) Конфигурирајте скриени параметри

4) Избришете ги кешовите

5) Отстранете ги непотребните датотеки

6) Обнова бази на податоци

Системски барања:

- OS X Mavericks 10.9

Заклучок:

Ако барате сигурна алатка која ќе ви помогне да работи вашиот Mac непречено додека го оптимизирате во секое време, тогаш не гледајте подалеку од Onyx (Mavericks). Со својот широк опсег на функции, вклучително и проверка на дискови и структури за стартување, заедно со чистење на кешот и отстранување на непотребни датотеки/папки - овој софтвер има сè што е потребно за одржување на оптимални нивоа на перформанси во секој даден ден!

Преглед

OnyX (Mavericks) за Mac е софтверска алатка за одржување и оптимизација создадена за да го оцени интегритетот на датотеките за стартување, но може да направи повеќе од проверка и верификација. Како што имплицира името, најдобро функционира со Mac OS X 10.9 или верзијата Mavericks.

Добрите

Овозможува модификации на елементите на Mac OS X: OnyX (Mavericks) за Mac прави одлична работа во откривањето на функциите што можеби не ги знаете во Mac OS X. Можете да ги менувате Dock, QuickTime, Safari, iTunes, Mail, Spotlight и Најавете се, како и оневозможете создавање на датотеки DS_Store. Можете исто така да го одредите форматот на сликите зачувани за време на снимањето на екранот.

Сеопфатно чистење: Функцијата Чистење обезбедува брз начин за чистење на кешот на системот и корисникот, кешот на фонтови, кешот на прелистувачот, системските дневници, автоматски зачуваните документи, привремените и неодамнешните ставки и ѓубрето.

Автоматски задачи на системот: Со овој софтвер можете да ги автоматизирате задачите за одржување, обнова и чистење. Овие задачи вклучуваат поправка на дозволите, извршување на скрипти за одржување, прикажување на содржината на папките, чистење на кешот и обнова на индексите Spotlight и Mail.

Конс

Опасно за неискусните корисници: со оглед на обемот на модификации на системот што може да ги спроведе, Onyx не е наменет за оние на кои им недостасува вистинското знаење за менување на напредните конфигурации. Во апликацијата има неколку предупредувања, но не постои начин да се запрат ненамерните промени. OnyX е примамлива алатка за оние кои се обидуваат да станат напредни корисници.

Не може да биде заштитена со лозинка: ако се користи на заеднички компјутер и падне во рацете на неискусни корисници, може да предизвика системски проблеми.

Крајна линија

Со својот уреден распоред на копчиња и екрани за конфигурација и сеопфатни функции за чистење, OnyX (Mavericks) за Mac се покажува како достапен оптимизатор на системот. Ако користите Mac OS X 10.9, ова е една апликација што треба да размислите да ја користите. За тоа не треба да потрошите ниту цент.

Целосни спецификации
Издавач Titanium's Software
Страница на издавачи http://www.titanium.free.fr/
Датум на издавање 2014-12-03
Датум на додавање 2014-12-03
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Одржување и оптимизација
Верзија 2.9.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 207009

Comments:

Најпопуларни