FontLab Pad for Mac

FontLab Pad for Mac 1.1.0

Mac / Dutch Type Library / 2580 / Целосни спецификации
Опис

FontLab подлога за Mac: Крајниот помошник за пишување на фонтови во боја

Дали сте уморни од користење црно-бели фонтови во вашите проекти за графички дизајн? Дали сакате да додадете малку боја и креативност на вашата типографија? Ако е така, тогаш FontLab Pad за Mac е совршено решение за вас!

Како водечки софтвер за графички дизајн, FontLab Pad е дизајниран да им помогне на типачите и дизајнерите да работат со фонтови во боја беспрекорно. Со својот кориснички интерфејс и моќните функции, оваа апликација го олеснува создавањето на неверојатна типографија што се издвојува од толпата.

Што се фонтови во боја?

Пред да се нурнеме во карактеристиките на FontLab Pad, ајде прво да разбереме што се фонтови во боја. За разлика од традиционалните црно-бели фонтови, фонтовите во боја им овозможуваат на дизајнерите да користат повеќе бои во нивната типографија. Ова значи дека секоја буква или знак може да има своја уникатна шема на бои, создавајќи поживописен и попривлечен дизајн.

Сепак, не сите апликации поддржуваат природно фонтови во боја. Ова значи дека ако сакате да ги користите во вашите дизајни, потребна ви е апликација како FontLab Pad која може правилно да се справи со нив.

Карактеристики на FontLab Pad

FontLab Pad е преполна со функции што им олеснуваат на дизајнерите да работат со фонтови во боја. Еве само неколку од клучните карактеристики:

1. Поддршка за повеќе формати на бои: FontLab Pad ги поддржува сите главни формати на фонтови во боја, вклучувајќи OpenType-SVG (OT-SVG), COLR/CPAL (Microsoft), CBDT/CBLC (Google), sbix (Apple) и SVG-in-OpenType (Adobe). Ова значи дека без разлика во кој формат доаѓа вашиот фонт, можете беспрекорно да го користите во оваа апликација.

2. Интерфејс лесен за употреба: Интерфејсот на FontLab Pad е дизајниран имајќи ја предвид едноставноста. Не ви требаат посебни вештини или знаење за да започнете да работите со оваа апликација - сè е интуитивно и лесно за користење.

3. Приспособлив прозорец за преглед: со приспособливиот прозорец за преглед на оваа апликација, можете точно да видите како ќе изгледа вашиот фонт пред да го финализирате. Можете да приспособите различни поставки како што се големината, боите на заднината итн., што го прави полесно од кога било досега да го добиете совршениот резултат секој пат.

4. Опции за извоз: Откако ќе го креирате вашиот фонт користејќи ги моќните алатки и функции на FontLab Pad; извозот никогаш не било полесно! Можете да го извезете вашиот готов производ како формат на датотека OTF или TTF што го прави беспрекорно споделувањето на различни платформи!

5. Компатибилност со вкрстени платформи: без разлика дали на Windows или Mac OS X, нашата бесплатна апликација работи насекаде!

Зошто да изберете подлога Fontlab?

Постојат многу причини зошто дизајнерите избираат Fontlab рампа наместо други опции за софтвер за графички дизајн достапни денес:

1) Бесплатно е - да! Така е - нашата помошна алатка за наборување доаѓа без никаква цена!

2) Кориснички интерфејс - Дури и ако сте нови во дизајнирање графика или работа со типографија; нашиот интуитивен интерфејс го прави започнувањето брзо и лесно!

3) Моќни карактеристики - од поддршка за повеќе формати и приспособливи прозорци за преглед; Имаме сè што е покриено кога станува збор за создавање на прекрасни типографски дизајни!

4) Компатибилност со повеќе платформи - Нашата бесплатна апликација работи насекаде на сите верзии на Mac OS X и Windows!

Заклучок

Во заклучок; ако барате моќна, но сепак прифатлива алатка која ви помага да внесете живот во типографијата со додавање бои; тогаш не гледајте подалеку од нашата бесплатна помошна алатка за пишување - Fontlab рампа! Со својот широк опсег на функции, вклучувајќи поддршка за повеќе формати, приспособливи прозорци за преглед, компатибилност со повеќе платформи; навистина нема ништо друго таму како нас! Па зошто да чекаме? Преземете сега и започнете да создавате прекрасни типографски дизајни денес!

Целосни спецификации
Издавач Dutch Type Library
Страница на издавачи http://www.dutchtypelibrary.nl
Датум на издавање 2014-12-20
Датум на додавање 2014-12-20
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Алатки за фонт
Верзија 1.1.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 5
Вкупно преземања 2580

Comments:

Најпопуларни