EvoCam for Mac

EvoCam for Mac 5.0

Опис

EvoCam за Mac: Врвен софтвер за веб камера

Дали барате доверлив и полн со функции софтвер за веб-камера кој може да ви помогне да внимавате на вашиот дом, миленичиња или канцеларија додека сте отсутни? Дали сакате да додадете слика во живо од себе или вашата околина на вашата веб-локација за посетителите да можат да видат што се случува во реално време? Ако е така, EvoCam е совршено решение за сите ваши потреби за веб камера.

EvoCam е моќен и разновиден софтвер за веб-камери дизајниран специјално за корисници на Mac. Нуди широк опсег на функции и опции за приспособување што го олеснуваат поставувањето и користењето. Без разлика дали го користите за лични или професионални цели, EvoCam има сè што ви треба за да снимате висококвалитетни видео снимки и да ги споделите со другите.

Категорија на комуникации:

EvoCam спаѓа во категоријата софтвер за комуникации. Ова значи дека е дизајниран да ја олесни комуникацијата помеѓу поединци или групи преку различни медиуми, како што се видео конференции, апликации за пораки, клиенти за е-пошта итн. Во овој случај, EvoCam ја олеснува комуникацијата преку видео стриминг во живо.

Карактеристики:

Една од најистакнатите карактеристики на EvoCam е неговиот вграден веб-сервер. Ова им овозможува на корисниците да се поврзат директно со нивната веб-камера користејќи кој било прелистувач способен за Java и да го гледаат нивниот пренос во живо од каде било во светот. Вградениот сервер исто така може да биде заштитен со лозинка што обезбедува пристап само овластени лица.

Друга одлична карактеристика на EvoCam е неговата способност да го приспособува HTML-кодот што им дава на корисниците целосна контрола врз тоа како нивната веб-камера изгледа на нивната веб-локација. Корисниците можат да избираат од претходно направени шаблони или да создадат свој сопствен дизајн користејќи HTML код.

Покрај овие карактеристики, EvoCam нуди и можности за детекција на движење кои им овозможуваат на корисниците да добиваат предупредувања кога ќе се открие движење во видното поле на камерата. Ова го прави идеален за следење на домови или канцеларии кога нема никој наоколу.

Компатибилност:

EvoCam работи беспрекорно со најпопуларните веб-камери, вклучувајќи ги и оние вградени во Mac, како и надворешни USB камери. Поддржува повеќе камери истовремено, што значи дека корисниците можат да следат различни области одеднаш без да работат повеќе примероци одеднаш.

Леснотија на користење:

И покрај тоа што е преполна со напредни функции, EvoCam останува неверојатно лесен за користење благодарение делумно поради неговиот интуитивен кориснички интерфејс (UI). На корисниците им се претставени јасни менија и опции што го прават поставувањето брзо и едноставно, дури и ако претходно имаат мало искуство со работа со веб-камери.

Заклучок:

Overall,EvoCamserves as an excellent choicefor anyone lookingto adda reliableandfeature-packedwebcamsoftwaretotheirMac.Itsbuilt-inwebserver,motiondetectioncapabilities,andcustomizableHTMLcodearejustafewofthekeyfeatureswhichmakeiteasytouseandhighlyversatile.Whetherusingitforpersonalorprofessionalpurposes,EvoCammakesitpossibletocapturehigh-qualityvideofeedbackandsendittoothersthroughlivevideoconferencingorstreamingonwebsites.Thus,EvoCammakescommunicationeasyandseamlessforallusers!

Преглед

Менаџерите на веб-страниците можеби ќе сакаат да имаат можност за емитување видео директно на Интернет. EvoCam за Mac им овозможува на корисниците да проследуваат видео или да го зачуваат за подоцнежна употреба, сето тоа во добро дизајниран интерфејс кој е лесен за користење.

EvoCam за Mac нуди бесплатна пробна верзија со ограничување за користење од 15 дена. Целосната верзија чини 30 долари за отклучување. Програмата се презема брзо и дојде со посебна датотека со инструкции, која беше релативно лесна за следење. Менито на програмата беше јасно и веднаш отвори екран за снимање видео. Ова имаше опции за снимање или пренос директно на веб-страница. Корисникот може да внесе информации за серверот за прикачувањето на стриминг. Има и безбедносни избори за камерата, што би било одлична опција за оние кои ја користат програмата за следење на домашната активност од оддалечени места. Достапни се и функции за започнување на снимање кога се случуваат одредени дејства, како временски периоди или кога се откриваат звуци. Постојат дополнителни, иако ограничени, опции за прилагодување на излезната слика на видеото, вклучувајќи непроѕирност, меѓу неколку други. Ова мени може да се скрие откако ќе се внесат саканите поставки. Излезното видео изгледаше како што изгледа кога се користат домашни апликации за веб-камери.

За оние кои сакаат дополнителни функции за стриминг и снимање на веб-камера, EvoCam за Mac работи добро, па дури и додава некои функции преку домашните апликации.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на EvoCam за Mac 4.2.1.

Целосни спецификации
Издавач Evological
Страница на издавачи http://www.evological.com/
Датум на издавање 2015-01-03
Датум на додавање 2015-01-03
Категорија Комуникации
Под категорија Софтвер за веб-камера
Верзија 5.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 15
Вкупно преземања 89564

Comments:

Најпопуларни