OpenLink Virtuoso Universal Server (Commercial Edition) for Mac

OpenLink Virtuoso Universal Server (Commercial Edition) for Mac 7.2

Mac / OpenLink Software / 99 / Целосни спецификации
Опис

OpenLink Virtuoso универзален сервер (комерцијално издание) за Mac е моќен мрежен софтвер кој обезбедува иновативна серверска платформа од типот на претпријатие за пристап до податоци, интеграција и управување. Овој софтвер е дизајниран да дава економични решенија кои се неспоредливи во индустријата.

Virtuoso нуди широк опсег на функционални области кои вклучуваат хибриден сервер за податоци за релациона, RDF-граф и управување со податоци со документи (целосен текст). Исто така, располага со мотор за виртуелна база на податоци што овозможува моќна виртуелизација на податоци на врвот на хетерогени извори на податоци како што се SQL, RDF, XML и веб-услуги.

Покрај овие карактеристики, Virtuoso нуди и услуги за веб-апликации за распоредување на стилови ориентирани кон пораки (REST) ​​или RPC (SOAP) на дистрибуирани апликации. Исто така, има поврзан сервер за податоци за распоредување на структурирани хипермедијални ресурси составени од поврзани мрежи на податочни објекти низ јавни или приватни мрежи базирани на HTTP.

Понатаму, Virtuoso доаѓа со подобрени услуги за дистрибуирана соработка на социјалните медиуми кои ефикасно интегрираат блогови, вики, форуми за дискусија за доводи на обележувачи итн. Оваа функција го олеснува соработката со членовите на тимот на проекти без оглед на нивната локација.

Архивата на инсталатерот ги вклучува компонентите на клиент-сервер на Virtuoso, како и iODBC SDK и компоненти за време на траење. Компонентите на клиентот овозможуваат поврзување со примери на Virtuoso Server користејќи различни протоколи како што се ODBC JDBC ADO.NET и OLE-DB додека компонентите на серверот овозможуваат инсталација и употреба на примероци на Virtuozo RDBMS достапни преку HTTP WebDAV LDP IMAP4 POP3 SPARQL ODBC JDBCTLE-ADO. DB и XMLA клиенти.

iODBC SDK обезбедува библиотеки и датотеки со заглавија неопходни за развој на апликации компатибилни со ODBC користејќи го програмскиот јазик 'C' додека компонентите за време на работа го инсталираат менаџерот и администраторот за двигатели на ODBC што ги бараат апликациите компатибилни со ODBC во врска со конфигурацијата на DSN конективноста.

Севкупниот OpenLink Virtuoso Universal Server (комерцијално издание) е одличен избор доколку барате мрежен софтвер кој обезбедува незаменливи перформанси по прифатлива цена. Неговиот робустен сет на функции го прави идеален за бизниси кои сакаат да управуваат со големи количини сложени податоци, додека неговите алатки за соработка ја олеснуваат работата со членовите на тимот без оглед на нивната локација.

Целосни спецификации
Издавач OpenLink Software
Страница на издавачи http://www.openlinksw.com/
Датум на издавање 2015-03-04
Датум на додавање 2015-03-04
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Интернет операции
Верзија 7.2
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања Mac OS X 10.7 (Lion) or higher iODBC Frameworks (included) Optional -- JDK for J2EE hosting Optional -- Python, PHP, Perl, for application logic hosting (built-in functionality depends on external libraries) Optional -- Mono for ADO.NET application logic hosting (built-in functionality depends on external libraries)
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 99

Comments:

Најпопуларни