OpenLink ODBC Driver for Virtuoso for Mac

OpenLink ODBC Driver for Virtuoso for Mac 7.20.3212

Mac / OpenLink Software / 128 / Целосни спецификации
Опис

OpenLink ODBC Driver for Virtuoso за Mac е моќна клиентска компонента која обезбедува беспрекорно поврзување со примерите на Virtuoso Server користејќи го отворениот стандард за поврзување со отворена база на податоци (ODBC). Овој софтвер е дизајниран да им овозможи на корисниците пристап и манипулирање со податоците зачувани во примероци на Virtuoso од која било апликација, услуга или развојна околина компатибилна со ODBC.

Со овој софтвер инсталиран на вашиот Mac, можете лесно да се поврзете со примери на Virtuoso и да вршите различни операции како што се барање податоци, ажурирање записи и извршување зачувани процедури. Возачите се безбедни и со високи перформанси, што гарантира дека ќе ги добиете најдобрите можни перформанси кога работите со вашите податоци.

Една од клучните придобивки од користењето OpenLink ODBC Driver for Virtuoso за Mac е неговата компатибилност со широк опсег на апликации и програмски јазици. Без разлика дали работите со Microsoft Excel, Filemaker, Perl, Python или PHP - овој драјвер беспрекорно ќе се интегрира со вашиот постоечки работен тек.

Процесот на инсталација е јасен и лесен за следење. Откако ќе се инсталира на вашиот систем, можете да ги конфигурирате поставките на драјверот според вашите специфични барања. Можете исто така да приспособите различни параметри како што се временските прекини за поврзување и големини на баферот за да ги оптимизирате перформансите.

Друга одлична карактеристика на OpenLink ODBC Driver for Virtuoso за Mac е неговата поддршка за повеќе врски со базата на податоци. Ова значи дека можете да се поврзете со повеќе бази на податоци истовремено без да мора да се префрлате помеѓу различни апликации или околини.

Покрај неговата робусна функционалност и функции за лесна употреба, OpenLink ODBC Driver for Virtuoso нуди и одлични услуги за поддршка на клиентите. Компанијата обезбедува сеопфатни ресурси за документација, вклучувајќи упатства за корисници и ЧПП, кои се достапни онлајн 24/7.

Генерално, ако барате сигурно решение кое овозможува беспрекорно поврзување помеѓу вашиот Mac систем и примероците на Virtuoso Server - не гледајте подалеку од OpenLink ODBC Driver for Virtuoso! Со неговите моќни функции во комбинација со одлични услуги за поддршка на клиентите - тоа е идеален избор без разлика дали сте индивидуален корисник или дел од поголема организација која сака да ги насочи своите процеси за управување со податоци.

Целосни спецификации
Издавач OpenLink Software
Страница на издавачи http://www.openlinksw.com/
Датум на издавање 2015-03-04
Датум на додавање 2015-03-04
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за управување со бази на податоци
Верзија 7.20.3212
Барања за ОС Mac OS X 10.5 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.5 Intel
Барања ODBC compliant client application, target Virtuoso instance
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 128

Comments:

Најпопуларни