Loom for Mac

Loom for Mac 1.0.5

Mac / Air Music Tech / 179 / Целосни спецификации
Опис

Разбој за Mac: Истражете ја синтезата на адитиви

Loom е наградуван модуларен синтисајзер за адитиви кој ви овозможува да создавате богати, вртливи и волшебни звуци. Со својот уникатен пристап кон синтезата на адитиви, Loom му олеснува на секој да избере и да комбинира 30 модули што може да се уредуваат за да создаде што било од нишање, етерични подлоги, амбиентални звучни пејзажи и многу повеќе.

Измешајте и спојувајте модули

Loom овозможува до 512 хармонични парцијали по лепенка и користи интуитивен модуларен дизајн за брзо и лесно создавање сложени звуци. Секој од 30-те модули што може да се уредуваат извршува специфична звучна задача - октавер, втор тон, филтер за движење, шум, линеарен низок пропуст, модулатор итн. Рамката Loom обезбедува серија на ќелии каде што до 10 од овие модули можат да комуницираат и да се комбинираат генерира лепенка за синтеза на адитиви. Секој модул вклучува параметри специфични за задачата за детална индивидуална контрола на лепенката.

За визуелна повратна информација во реално време за вашиот звук, секој модул вклучува спектрален прозорец кој нуди визуелна индикација за тоа како тој модул влијае на индивидуалните хармоници на звукот.

Направете ја вашата музика да се движи

Loom's Morph Pad е моќна алатка која додава динамика и движење на вашите закрпи. Користењето на кондензиран сет на контролни копчиња Loom ви овозможува брзо да креирате четири варијации на вашиот звук, доделете на секој различен квадрант на Morph Pad. Повлечете со клик на точка каде било на подлогата за морф создава морфна патека додека звукот се движи по оваа патека, тука ќе се морфира во реално време помеѓу вашите четири варијации, ова морфирање може да биде слободна форма или да поставите синхронизација до одредена музичка единица -1 лента 4 такта итн плус секој сегмент морф патека може да се синхронизира поединечно.

Програмабилниот Morph Pad им дава живот на вашите закрпи Loom со морфирање помеѓу варијации дефинирани од корисникот, додавајќи импулс на движењето што продолжува да се развива.

Заклучок:

Како заклучок, ако барате иновативен начин да ја истражувате синтезата на адитиви, тогаш не гледајте подалеку од Loom for Mac! Со својот уникатен модуларен пристап, интуитивен дизајн, моќни алатки како Morph Pad, нема ограничување какви звуци може да се создадат со помош на овој софтвер! Па зошто да чекаме? Преземете денес започнете да ги истражувате светските можности со Loom!

Целосни спецификации
Издавач Air Music Tech
Страница на издавачи http://www.airmusictech.com/
Датум на издавање 2015-03-05
Датум на додавање 2015-03-05
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио приклучоци
Верзија 1.0.5
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10
Барања VST (32 bit and 64 bit) qualified for: Ableton Live, Cubase, Arsenal AU (64 bit only) qualified for: Logic Pro X AAX qualified for: ProTools 10.3 (32 bit), ProTools 11.x (64 bit) Mac: Mac OS X 10.8, 10.9; Core Duo Processor (Intel Core i5 or i7 Recommended) Minimum RAM 4GB (8GB or more recommended) 1GB free hard drive space (Download and Installation) Internet Access (Download and Authorization)
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 179

Comments:

Најпопуларни