Eighty Eight Ensemble for Mac

Eighty Eight Ensemble for Mac 2.3

Опис

Ако сте композитор, пијанист или музичар кој бара исклучителен инструмент за пијано кој може да ги надополни вашите композиции, снимки и изведби со реализам кој го одзема здивот, тогаш не гледајте подалеку од Eighty Eight Ensemble 2. Овој водечки пијано инструмент не е секој пијано - тоа е исклучителна рекреација на 9-метарскиот ЦД 327 клавир Steinway.

Прецизно искористен и стручно изразен, Eighty Eight Ansemble 2 му дава можност на секој музичар да создаде музика што звучи како да е снимена на вистински пијано од светска класа. Филозофијата за снимање употребена при создавањето на овој софтвер се засноваше на користење на едноставен синџир на сигнали, најдобрите A/D конвертори и исклучителни предзасилувачи на микрофонот. Резултатот е околу 1500 примероци на снимки со 16 динамички нивоа зачувани и зачувани за секое копче.

Но, дури и со сето ова макотрпно внимание на точноста, Eighty Eight Ensemble 2 обезбедува многу можности за прилагодување на звукот за да одговара на вашиот проект или вкус. EQ со четири бендови ви овозможува лесно да го усовршите темброт на звукот. Подобрениот ограничувач нуди подобрена динамичка контрола. Дури и нивото на елементите за ослободување на педалата и чеканот кои помагаат да се дефинира карактерот на пијаното може да се контролира индивидуално.

Eighty Eight Ensemble 2, исто така, додава нов робустен дел за реверб. Параметрите за амортизација со висока фреквенција и големина на просторијата можат да го додадат вистинскиот амбиент на вашите перформанси.

Како што кажува неговото име, во Eighty Eight Ensemble 2 има повеќе од само звук на пијано. Комбинираните лепенки доаѓаат во два вкуса: слоевити комбинации (или влошки) додаваат втор инструмент кој звучи заедно со пијаното; овие слоевити звуци вклучуваат жици, синтисајзери, хорски подлоги итн., додека сплит комбинациите (или Combis) воведуваат втор звук - или дури и трет - свирен во одреден опсег (и) на копчиња.

Поставувањето на долниот дел додава бас звук како свирење бас гитара под пијано додека поставувањето на горниот дел додава соло придружни инструменти што свират над пијано; соло звуците вклучуваат флејта кларинет акустична гитара итн. Одговорот на брзина може да се постави и според тастатурата и стилот на играње!

Како заклучок: ако барате софтвер од категоријата MP3 и аудио софтвер кој нуди неспоредлив реализам кога станува збор за пресоздавање на Steinway Grand Piano Sound, тогаш не гледајте подалеку од „Eighty-Eight-Ensemble-2“. Со неговите прецизни техники за земање примероци во комбинација со стручни техники за гласовно изговарање, погрижете се секоја нота што се свири преку овој софтвер да се чувствува како да е свирена на големо пијано од светска класа!

Целосни спецификации
Издавач Sonivox
Страница на издавачи http://www.sonivoxmi.com
Датум на издавање 2015-03-18
Датум на додавање 2015-03-18
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио приклучоци
Верзија 2.3
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10
Барања VST, AU, RTAS or AAX compatible host application
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 280

Comments:

Најпопуларни